Салат з оселедцем і руколою під зеленим цибульним соусом

Салат з оселедцем і руколою під зеленим цибульним соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Оселедець в салатах ми звикли бачити “під шубою”. Однак, оселедець і рукола теж відмінно поєднуються, особливо якщо для салату зробити ароматну заправку.

Інгредієнти

Оселедець – 2 шт. (філе слабосоленої оселедця)
Цукор коричневий – щіпка (тростинний)
Винний оцет – кілька крапель
Рукола – жменя
Насіння соняшнику – 1 чайна ложка (смажені)
Сухарі – 20 г (сухарики з бородінського хліба)
Для зеленого цибульного соусу:
Сметана – 2 столові ложки (не жирна)
Сік лимона – 2 столових ложки
Цибуля зелена – 10 г
Оливкова масло – 10 г

Як приготувати Салат з оселедцем і руколою під зеленим цибульним соусом

Оселедець під шубою звикли бачити у ролі закуски. І, звичайно, якщо ми говоримо про рецепти з оселедця, то найчастіше маємо на увазі про «оселедця під шубою» або «оселедця з картоплею і цибулею». Але можна і пофантазувати… наприклад, до оселедця, з усіх видів салату чудово підійде рукола – її злегка перцевий аромат і смак стануть хорошим фоном до риби. А на додаток у даному рецепті – запашне оливкова олія, насіння соняшнику, сухарики із чорного хліба. Всі інгредієнти настільки поєднуються, і обіграють звичний сюжет російської кухні. В даному випадку головне не переборщити – використовувати не більше 5 яскравих смаків.
Інгредієнти розраховані на 2-3-х чоловік.

Покроковий рецепт

Приготувати цибульний зелений соус. У чашу блендера закинути сметану, лимонний сік, зелений лук і оливкове масло. Все збити до однорідної маси.

Оселедцеве філе скропити винним оцтом, присипати тростинним цукром. Залишити маринуватися на кілька хвилинок.

На плоску тарілку викласти рукколу, збризнути оливковою олією. Філе оселедця нарізати на шматочки, викласти на рукколу.

Полити салат раніше приготованим зеленим цибульним соусом.

Посипати салат злегка підсмаженими насінням і сухарями з чорного хліба. Приємного апетиту!