Листковий вінегрет

Листковий вінегрет – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей салат можна заправляти олією, рафінований чи ні, оливковою (який подобається), а можна робити шарами і заправити майонезом.

Інгредієнти

Буряк – 1 шт. середнього розміру
Морква – 1-3 шт. якщо невеликі, то 3 шт. або 1 шт. побільше.
Капуста квашена – 200 р.
Огірок солоний – 2 шт.
Горошок консервований – 1 банка
Майонез – за смаком
Картопля – 3-4 шт.

Як приготувати вінегрет Листковий

Всі знають про користь овочів! Вінегрет – самий корисний салат, тому що в ньому є буряк, яка очищає кишечник і містить багато вітамінів і мікроелементів, моркву, в якій так само багато вітамінів, картопля, який робить цей салат ситним, квашена капуста, багата вітаміном С, зелений горошок, багатий мінеральними речовинами і білком. Тому саме вінегрет повинен бути частим стравою на столі.

Покроковий рецепт

Овочі відварюємо до готовності в підсоленій воді.




Починаємо викладати вінегрет шарами, починаючи з картоплі. Всі інгредієнти тремо на тертці, не забуваємо кожен шар змащувати майонезом. Якщо не робимо шарами, тоді можна замінити майонез маслом.




наступні шари:
-солоний огірок (не забуваємо віджати сік)
-морква
-буряк
-квашена капуста




Змащуємо майонезом шар буряків, зверху укладаємо горошок. Робимо такі порції на певну кількість людей. Прикрашаємо зеленню і подаємо.