Овочевий салат-закуска з буряка

Овочевий салат-закуска з буряка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спробуємо приготувати грецьку закуску з буряка!

Інгредієнти

буряк – 6 великих
тарамосалата – 1 чашка
рідина від вареної буряків – 1 ½ склянки
бальзамічний оцет – ¼ чашка
мед або виноградної патоки – 2 – 3 столові ложки
сіль і перець – за смаком
оливкова олія – 6 столових ложок
кропу – за бажанням, для подачі

Як приготувати Овочевий салат-закуска з буряка

Я люблю буряк, і я люблю її ще більше, в поєднанні з чимось гострим, як тарамосалата (taramosalata). Це суміш з копченої тріскової ікри, лимонного соку, оливкової олії, часнику…Вона чудово поєднується з буряком.

Думаю, в наш час достатку продуктів у вас не буде труднощів знайти тарамасалату в супермаркетах або великих магазинах.

Покроковий рецепт

Обріжте і почистіть буряк. Покладіть в каструлю з достатньою кількістю води і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть до тих пір, поки ви не зможете легко проткнути овоч виделкою, близько 30 – 40 хвилин.

Витягніть буряк. Злийте частина рідини, а 1 ½ склянки рідини збережіть. Відкладіть буряк в сторону, щоб оан охолола.

Процідіть рідину через дрібне сито і перелийте в маленьку каструлю. Додайте бальзамічну, медову або виноградну патоку, щіпку солі і перцю. Варіть на повільному вогні, поки об’єм не зменшиться і не стане рідким сиропом. Відкладіть в сторону.

Очистіть буряк. Розріжте кожну буряки на 4 – 6 частин. Приправте злегка сіллю і перцем.

Подача: покладіть чайну ложку сиропу на кожну з 6 тарілок. Помістіть гурток буряків зверху. (Можливо, вам доведеться відмовитися від самого першого круглого зрізу, якщо він недостатньо рівний. Рівність обов’язкова, щоб стійко утримувати таку стопку гуртків буряків).

Полийте чайну ложку тарамосалата поверх першого зрізу, потім гурток буряків, ще одну чайну ложку тарамосалата …чергуйте шари. Верхній шар завжди повинен бути скибочкою буряків.

Приправте злегка сіллю і перцем. Збризніть трохи буряковим сиропом і оливковою олією. Прикрасьте, якщо хочете, гілочкою кропу.