Оригінальний десерт готується на основі коричневого цукру, спецій і вершкового масла, тушкованих разом до кипіння. Приготуйте страву у вихідний день і порадуйте свою сім’ю.
400 г свіжих яблук;
2 мл соку лимона;
300 мл води;
50 грам коричневого цукру;
40 грам кукурудзяного крохмалю;
50 грам цукрового піску;
щіпка кориці;
щіпка меленого мускатного горіха;
тісто для пирога (листкове);
2 грам масла.
1. Духова шафа прогрійте до 220 градусів. У форму для випікання викладіть шар тіста.
2. Яблука, не очищаючи, наріжте скибочками і полити соком лимона.
3. Покладіть в глибокий сотейник воду, коричневий цукор, цукровий пісок, кукурудзяний крохмаль, корицю і мускатний горіх. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи.
4. Варіть масу до тих пір, поки вона не загусне.
5. Додайте яблука в каструлю і розмішайте, щоб покрити соусом. Зменшіть вогонь до середнього і варити, поки яблука не стануть м’якими, близько 10 хвилин.
6. Додайте масло в каструлю і розмішуйте, поки воно не розтане.
7. Готову начинку остудіть, а потім викладіть на тісто. Надішліть випікатися пиріг на півгодини.