Цього літа пропоную приготувати фруктовий салат, яскравий і солодкий. Це прекрасне свято для душі. Терпкість злив врівноважується м’якою моцарелою і авокадо.
Інгредієнти
листя м’яти – 1/4 чашки | |
соковиті персики, абрикоси, сливи – 6 штук | |
сирні кульки моцарелли – 3 великих або маленьких 10 | |
ароматна олія оливкова – 2-3 столові ложки | |
тонкомолотий перець чорний – на свій смак | |
білі кунжутне насіння – на свій смак | |
сік лимона – сік половини лимона | |
сіль – щіпка | |
авокадо – 1/2 плоду |
Цього літа пропоную приготувати фруктовий салат, яскравий і солодкий. Це прекрасне свято для душі. Терпкість злив врівноважується м’якою моцарелою і авокадо. А самим улюбленим делікатесом багатьох людей в літній час є ніжні і дуже соковиті персики, в яких міститься чимало корисних компонентів. Їх ми теж додамо.
Основна вимога до цього фруктового салату є використання тільки зрілих фруктів.
Покроковий рецепт
Листя м’яти порвати руками на шматочки, якщо вони дуже великі і викласти в невеликій салатник.
Далі помити всі персики і розділити ці соковиті фрукти на половинки. Видалити кісточки і нарізати персикову м’якоть не дуже дрібно, покласти нарізані фрукти у салатник м’яти.
Наламати руками не дуже дрібно сирні кульки моцарели або нарізати їх шматочками середнього розміру (можна купити відразу міні кульки), викласти цей сир до інших компонентів.
Далі приготований фруктовий салат з моцарелою полити оливковою олією, присипати подрібненим чорним перцем, додати дрібку солі і перемішати.
Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку, зняти з половинки шкірку і нарізати часточками. Укласти в центр салатника. Збризнути салат соком лимона.
Обсмажити на сухій сковороді білі насіння кунжуту. Посипати салат кунжутним насінням і подавати до столу.