Відмінний свіжий салат для літнього меню.
Інгредієнти
очищені волоські горіхи – третину склянки | |
помідори черрі – шістнадцять штук | |
оцет темний бальзамічний – половина ст. ложки | |
чорний перець мелений – за смаком | |
рубана свіжа петрушка – одна ст. ложка | |
великі часточки часнику – дві штуки | |
квасоля стручкова – 560 г | |
кам’яна сіль тонкомолота – за смаком | |
горіхове масло – півтори ст. ложки |
Любителям свіжих і легких салатиків рекомендується приготувати салат з горішками, соковитими помідорами чері і стручкової квасолею.
Покроковий рецепт
Стручкову квасолю промити, видалити у стручків хвостики, потім підготувати каструлі закип’ятити в ній воду, додати сіль.
Пересипати стручкову квасолю в каструлю і варити її приблизно вісім хвилин у киплячій воді, потім вийняти її з допомогою шумівки і перекласти на блюдо.
Поки квасоля остигає, потрібно промити і розрізати помідори на половинки, потім обсмажити всуху волоські горіхи, порубати їх.
Пересипати на блюдо зі стручками квасолі подрібнені горішки, а також рубану зелень, додати половинки помідорів.
Порубати дрібно очищені часникові шматочки, залити оливковою олією, влити бальзамічний оцет, збити все і перелити приготовану заправку на блюдо з літнім салатом, за смаком додати перчик, насипати сіль, подавати до столу.