Основа рецепта звичайно ж червона квасоля. Одне з найважливіших складових страви те, що квасоля потрібно перебрати, добре промити замочити на ніч у холодній воді.
Інгредієнти
Червона квасоля – 400 гр 400гр в сухому вигляді | |
Цибуля – 2 шт | |
Часник – 4 зубчики | |
Кінза – 1 пучок | |
Петрушка – 1 пучок | |
Хмелі-сунелі – 1 чайна ложка | |
Лавровий лист – 2 штуки | |
Червоний мелений перець – за смаком щіпка | |
Сіль – за смаком щіпка | |
Томатна паста – 2 столові ложки | |
Вода – 1 стакан | |
Оливкова олія – 2 столові ложки |
Лобіо з червоної квасолі – страва для тих, хто любить Кавказьку кухню. Родом вона з Грузії, справжнє Грузинське лобіо повинно вийти кашеобразным (потрібно трохи розім’яти квасоля в процесі приготування). Але це робити не обов’язково, так як існує величезна кількість різновидів цієї страви.
Покроковий рецепт
Квасоля добре промиваємо і замочуємо на ніч у холодній воді. На наступний день починаємо приготування з того, що відварюємо квасолю близько години з додаванням лаврового листа на повільному вогні (до готовності).
Поки вариться квасоля готуємо інші інгредієнти. Ріжемо півкільцями цибулю, чистимо часник.
Розвести томатну пасту в склянці води, подрібнюємо часник і зелень. Обсмажуємо цибулю на оливковій олії.
Перевіривши бобові на готовність (повинні стати м’якими), зливаємо воду і додаємо їх в посуд з обсмаженою цибулею. Посипаємо сіллю, перцем і спеціями. Заливаємо все це склянкою з розведеною томатною пастою і залишаємо на тихому вогні на 30 хвилин.
За 5 хвилин до готовності додаємо роздавлений часник і зелень. І через 5 хвилин страва готова!