Лобіо – це грузинська страва з квасолі.
Інгредієнти
Червона квасоля – 200 г | |
Вода – 1-1,5 склянки | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Часник – 1-2 зубчики | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Петрушка – 1/2 пучка | |
Базилік – 1/2 пучка |
Як приготувати Лобіо з червоної квасолі
Варіантів приготування лобіо безліч, я вам пропоную лобіо з червоної квасолі з часником і зеленню.
Покроковий рецепт
Червону квасолю замочити на ніч у холодній воді.
Дрібно порізати цибулю, часник, петрушку і базилік.
Замочену напередодні квасолю відварити до готовності. При варінні додати немнного води.
За 10 хвилин до кінця варіння квасоля посолити, поперчити, додати цибулю, обсмажити разом з квасолею (рідина при цьому повинна випаруватися).
Через 5-7 хвилин, додати часник і зелень, перемішати. Смажити 1-2 хвилини. Зняти з вогню.
Приємного апетиту!