Лобіо з зеленої квасолі з яйцями

Лобіо з зеленої квасолі з яйцями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Поживна і корисна квасоля чудово підійде для обіду або легкого вечері.

Інгредієнти

Квасоля зелена стручкова – 1 кг
цибуля ріпчаста – 300 гр
Томати – 300 гр
Яйця курячі – 5 шт.
Часник – 2-3 зубчики
Олія соняшникова – 300 гр
Сіль – 15 гр
Перець чорний запашний – 20 гр
Зелень кінзи – 3-4 гілочки

Як приготувати Лобіо з зеленої квасолі з яйцями

Останнім часом на прилавках великих магазинів стала все частіше з’являтися ця бобова культура. Вона чимось віддалено нагадує стручки горошку, але в той же час плоска і широка. Жителям Закавказзя вона відома з давніх часів, її в народі називають лобіо. Трохи незвично для нашого ока, так? Адже як приготувати лобіо по-грузинськи, завдяки численним ресторанам, знають багато, а от як смачно і корисно приготувати плоску зелену квасолю знайоме не всім. А адже саме свіжа зелена квасоля володіє прекрасним смаком і численними корисними елементами. І, мабуть, головна її заслуга – вона чудово замінить повноцінний обід або вечерю, вгамує голод і принесе задоволення. Запасемося терпінням і приготуємо смачну лобіо з яйцями разом.

Покроковий рецепт

Квасоля помиємо під проточною водою, очистимо її від “хвостиків”. В обов’язковому порядку з кожного стручка знімаємо “нитки”, вони знаходяться з боків стручків, це зробити обов’язково, інакше в готовому блюді вони зіпсують весь смак. Якщо стручки дуже довгі, переламываем їх навпіл.

Очищену квасоля кладемо в чашу для змішування продуктів і заллємо хололной водою, відставимо убік.

Томати заллємо ошпарим окропом, залишимо їх на деякий час, щоб у них лопнула шкурка.

Цибуля звільнимо від лушпиння і шкірки, тонко і дрібно наріжемо.

У казан або толстостеннную каструлю наллємо олія соняшникова, розігріємо до 140 градусів, викладемо нарізану цибулю. Злегка пасеруємо цибулю, стежимо, щоб він не влип і не сильно перепікся, злегка його зарумяним.

Помідори наріжемо дрібними кубиками.

Зубчики часнику подрібнити ножем, використовувати давильця для часнику не варто, часник смачніше в даному блюді саме нарізаним.

Помідори і часник додамо до пассерованному цибулі, все перемішати і злегка обсмажимо.

У підготовлену томатну засмажку викладемо квасоля. Квасоля викладаємо частинами, так як вона жорстка і вся з першого разу вона не вміститься в казані.

Коли квасоля стане трохи м’якою, перемішати всі інгредієнти в казані.

Через 15 хвилин додати до квасолі яйця, сіль і чорний перець запашний.

Знову все перемішати, яйця повинні рівномірно розподілитися в страві готується.

Зелень кінзи промиємо під проточною водою, залишимо краплі, просушити і дрібно наріжемо.

Готову страву викладемо на велику роздавальну тарілку, зверху прикрасимо зеленню кінзи. Блюдо готове до подачі на стіл, приємного апетиту!