Лотаринзький пиріг з беконом

Лотаринзький пиріг з беконом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Замісити тісто для кіша. 125 г охолодженого маргарину (або вершкового масла) нарізати на невеликі шматочки (або натерти на тертці), змішати з 250 г просіяного борошна вищого сорту. 1 куряче яйце збити в окремому посуді. Вилити яйця в миску з борошном і маргарином. Замісити тісто, загорнути в харчову плівку, щоб тісто не обвітрилося. Прибрати приготоване тісто в холодильник на 30 хвилин або, якщо ви поспішаєте, в морозильну камеру на 10 – 15 хвилин. Потім тісто вийняти, зняти харчову плівку, викласти у форму і сформувати днище та борти, знову прибрати в холодильник… А поки зробити начинку. 1 головку ріпчастої цибулі, почистити, нарізати дрібними кубиками, обсмажити на 2-х столових ложках олії до золотистого кольору.

100 г сирокопченого бекону (або копченої грудинки) нарізати невеликими скибочками. Закинути бекон в сковороду до смаженого цибулі. Смажити все 3 – 4 хвилини. Вимкнути вогонь, остудити.

4 курячих яйця збити у глибокій посуді, додати 150 мл не жирних вершків, перемішати за допомогою виделки.

Додати до яєчної суміші 150 г сиру, натертого на дрібній тертці (можна залишить трохи сиру для посипання зверху). Відкласти в сторону.

У форму з тестом викласти обсмажений бекон з цибулею.

На бекон і цибулю вилити сирно-яєчну суміш. Випікати лотаринзький пиріг з беконом в духовці, розігрітій до 180 градусів С 30-35 хвилин або до готовності. Якщо ви відкладали сир для посипання зверху, розподіліть залишився тертий сир по всій поверхні пирога і поставте ще раз в духовку до моменту його розплавлення.

Перед подачею дати відкритого пирога з беконом і яєчно – вершковою начинкою трохи охолонути. Продавати до столу злегка теплим. Приємного апетиту!