Поставити каструлю з водою на вогонь, довести до кипіння. Додати сіль, ложку рослинного масла (не обов’язково) для того, щоб макарони не злиплися. Закинути макарони у воду, варити стільки, скільки вказано на упаковці.
Розігріти сковороду, викласти на неї тушонку. Масло не додавати, воно не потрібно. Вогонь не зменшувати, поки жир не розчиниться повністю.
Поки розчиняється жир, почистити і помити цибулю. Дрібно порізати.
Зробити середній вогонь і всипати в сковороду цибулю. Добре все перемішати.
Додати до тушенке і цибулі томатну пасту. Знову все ретельно перемішати, додати сіль і приправи. Я використовувала просто червоний перець, приблизно 0,5 ч. л., це додасть страві трохи гостроти.
До цього кроку як раз зваряться макарони. Злити з них воду, висипати їх у сковороду. Знову все перемішати, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і залишити нудитися хвилин на 5-7.
Макарони готові, за бажанням можна полити своїм улюбленим соусом.