Перед подачею посипте тертим сиром і припеките в духовці або мікрохвильовій печі.
Інгредієнти
Макарони – 250 гр. | |
яйця – 2 шт. | |
сметана – 2 ст. л. | |
цвітна капуста – 250-300 гр. | |
сіль, перець – за смаком | |
рослинне масло – 1 ст. л. |
Запіканка – це найкращий і простий спосіб з’їсти все те, що простаивается у Вас в холодильнику. У мене були залишки макаронів і трохи цвітної капусти. Блюдо вийшло дуже навіть гідним, одночасно ситним і легким на смак, не перевантаженим жирами, маслами і спеціями. Добре підійде і дітям до обіду або вечері.
Покроковий рецепт
Відварити й остудити макарони за інструкціями на упаковці, без різниці якого виду, спагеті, труби, черепашки, бантики і т. д. і т. п. У мене трубочки, залишилася тарілочка, з них і буду готувати.
Відварити протягом 5 хвилин цвітну капусту остудити і теж, можна обдати холодною водою.
Збити яйця, додати сметану, сіль і перець.
Змішати макарони цвітну капусту і заливку.
На розігріту з олією сковорідку викласти суміш. Пару хвилин на середньому вогні підсмажуємо, потім накрывпем кришкою і доготавливаем. За часом не більше 15-20 хвилин.
Простіше залити у форму і відправити в духовку.
Приємного апетиту!