Маковий пиріг

Маковий пиріг – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, що ж почнемо приготування!
Дріжджі додати тепле молоко, додати 2 ложки цукру і 0,5 склянки пшеничного борошна, залишити на 0,5 години, щоб складу блукав. Потім додати все інше, крім маргарину і замісити не круте тісто. Маргарин розтопить в мікрохвильовці і влити. Добре вимісити тісто. Поставити в тепле місце, щоб тісто добре піднялося.

Мак залити окропом, щоб добре пропарити, злити воду, а мак добре втерти макогоном, додати цукор, варення, збиті білки і все перемішати.

Розкачати тісто у великий прямокутник товщиною 7 мм, змастити начинкою і красиво його вирівнюємо, скручуємо рулетиком, кінці треба защипнути і відрізати.

Викладаємо рулет на змащений жиром папір. Кінці тіста потрібно з’єднати між собою. За допомогою ножиць по колу потрібно зробити надрізи через кожний сантиметр, але не до самого кінця.

Тепер сформуємо віночок. Для цього один з пелюсток проворачиваем всередину, а два наступних потрібно залишити зовні. Красиво розправляємо їх і злегка повертаємо в бік навколо власної осі. Ще одну загортаємо всередину, а 2 інших потрібно залишити зовні і так далі до самого кінця. В центрі кола потрібно вставити відрізані кінчики нашого рулету, сформувавши з них троянду.

Залишимо пиріг на 20-30 хвилин, щоб той підріс. Верх змастимо жовтком і випікаємо в духовці (температура 180 градусів) до повної готовності. Сподіваюся, Вам сподобався цей рецепт!