Дуже смачне і цікаве блюдо. Рецепт його привезений з самого південного заходу Індії.
Інгредієнти
Картопля – 5-7 шт. | |
Борошно – 3 столові ложки | |
Морква – 1 шт. | |
Помідори свіжі – 2 шт. | |
Сир адигейський – 300 гр. | |
Корінь імбиру – 30 гр. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Часник – 3 зубчики | |
Перець болгарський – 1 шт. | |
Йогурт – 300 мл | |
Перець чилі мелений – 1/2 чайної ложки | |
Мелена зіра – 1 столова ложка | |
Гарам масала – 1 столова ложка | |
Куркума – 2 столові ложки | |
Масло рослинне – 3 столові ложки | |
Зіра – 1 столова ложка | |
Насіння гірчиці – 2 столові ложки | |
Чорний кмин – 1 столова ложка | |
Коріандр цілий – 1 столова ложка | |
Сіль – за смаком | |
Кінза свіжа – маленький пучок | |
Кардамон зелений – 5 шт. |
Малай кофта – картопляні кульки з прянощами, обсмажені у фритюрі. Інгредієнти для приготування цього індійського страви легко знайти в будь-якому магазині.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування малай кофти.
Картоплю відварити до готовності в підсоленій воді.
У блендері змішати адигейський сир, зелень, кумін і кардамон.
Порізати моркву, помідор, часник, цибуля, перець, корінь імбиру і подрібнити все в блендері.
Розігріти рослинну олію в сковороді і покласти в нього зіру, насіння гірчиці, коріандр, чорний кмин. Прогріти спеції близько 2 хвилин на середньому вогні.
Потім додати в сковороду овочеву суміш, тушкувати близько 5-7 хвилин.
Змішати куркуму, гарам масалу і перець чилі, розвести їх водою і додати в сковороду.
Через 5 хвилин додати в сковороду йогурт.
Відварену картоплю потовкти з сиром.
Додати трохи борошна і перемішати. Сформувати невеликі кульки.
Обсмажити кульки у сковороді з розігрітим рослинним маслом.
Скласти кульки в сковороду з соусом і протушкувати близько 5 хвилин.
Блюдо готове. Приємного апетиту!