Малай кофта – картопляні кульки

Малай кофта – картопляні кульки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже смачне і цікаве блюдо. Рецепт його привезений з самого південного заходу Індії.

Інгредієнти

Картопля – 5-7 шт.
Борошно – 3 столові ложки
Морква – 1 шт.
Помідори свіжі – 2 шт.
Сир адигейський – 300 гр.
Корінь імбиру – 30 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 3 зубчики
Перець болгарський – 1 шт.
Йогурт – 300 мл
Перець чилі мелений – 1/2 чайної ложки
Мелена зіра – 1 столова ложка
Гарам масала – 1 столова ложка
Куркума – 2 столові ложки
Масло рослинне – 3 столові ложки
Зіра – 1 столова ложка
Насіння гірчиці – 2 столові ложки
Чорний кмин – 1 столова ложка
Коріандр цілий – 1 столова ложка
Сіль – за смаком
Кінза свіжа – маленький пучок
Кардамон зелений – 5 шт.

Як приготувати Малай кофта – картопляні кульки

Малай кофта – картопляні кульки з прянощами, обсмажені у фритюрі. Інгредієнти для приготування цього індійського страви легко знайти в будь-якому магазині.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування малай кофти.

Картоплю відварити до готовності в підсоленій воді.

У блендері змішати адигейський сир, зелень, кумін і кардамон.

Порізати моркву, помідор, часник, цибуля, перець, корінь імбиру і подрібнити все в блендері.


Розігріти рослинну олію в сковороді і покласти в нього зіру, насіння гірчиці, коріандр, чорний кмин. Прогріти спеції близько 2 хвилин на середньому вогні.

Потім додати в сковороду овочеву суміш, тушкувати близько 5-7 хвилин.

Змішати куркуму, гарам масалу і перець чилі, розвести їх водою і додати в сковороду.

Через 5 хвилин додати в сковороду йогурт.


Відварену картоплю потовкти з сиром.

Додати трохи борошна і перемішати. Сформувати невеликі кульки.

Обсмажити кульки у сковороді з розігрітим рослинним маслом.

Скласти кульки в сковороду з соусом і протушкувати близько 5 хвилин.



Блюдо готове. Приємного апетиту!