Мандариновий джем

Мандариновий джем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Підготувати інгредієнти. Ретельно промити мандарини під проточною водою. Видалити місця прикріплення мандаринів до гілочки.

Викласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння і варити 10 хвилин.


Зняти з вогню, трохи остудити, злити воду в заздалегідь приготовлену чашу і подрібнити за допомогою блендера.

Взяти 200 мл води, в якій варилися мандарини, додати в неї Ага-Агар, ретельно розмішати і вилити в каструлю з подрібненими мандаринами.


Поставити на плиту, постійно помішуючи довести до кипіння, видавити сік лимона і додати цукровий пісок.

Безперервно помішувати 15 хвилин, зменшити вогонь до мінімуму і залишити нудитися протягом 20 хвилин.

Зняти з вогню. Розлити по банках. Зберігати в коморі або холодильнику. Приємного апетиту!