Такий манник може приготувати кожен, готується він легко і швидко.
Інгредієнти
Манна крупа – 1 склянка | |
Кефір – 1 склянка | |
Цукор – 1/2 склянки | |
Вершкове масло – 100 гр. | |
Ванілін – 1 пакетик | |
Сода – 1/2 ч. л. | |
Розпушувач – 1/2 ч. л. | |
Лимонна кислота – 1/2 ч. л. |
Для приготування такого лепешняку не потрібні яйця, що добре для тих, хто з якихось особистих причин не вживає цей продукт в їжу. Навіть якщо гості вже на порозі, ви зможете за короткий час приготувати цей смачний пиріг і здивувати гостей. Він виходить дуже ніжним і розсипчастим, просто тане у роті.
Рада – Цей пиріг можна робити з будь-якими добавками. Дуже смачно виходить з подрібненими горішками і з родзинками. Так само я готую його з журавлиною, малиною, лісовою ягодою. Експериментуйте з добавками та дивуйте своїх рідних та близьких. Удачі!
Покроковий рецепт
Насипте 1 стакан манки у велику миску, додайте в неї 1 склянку кефіру. Залиште на деякий час суміш набухати (якщо не поспішаєте, то краще залишити на 30 хвилин). Поки приготуйте інші інгредієнти.
В отриману суміш всипте 1/2 склянки цукру, 1 пакетик ванільного цукру. Якщо у вас є під рукою додайте розпушувач на цьому етапі, якщо його не виявилося як у мене, не біда, можна погасити соду лимонним соком свіжого лимона, або ж додати в суміш по пів чайної ложки соди і лимонної кислоти в гранулах. Якщо у вас є і розпушувач і сода, то лимонну кислоту додавати не потрібно.
Розтопіть вершкове масло на повільному вогні, дайте трохи охолонути, перелийте його в тісто.
Добре розмішайте тісто. Воно має бути по консистенції як густа сметана.
Змастіть форму для випічки вершковим маслом і посипати манкою. Перелийте тісто у форму для випічки і приберіть в духовку на 30-40 хвилин на 180-200 градусів. Готовність перевіряйте зубочисткою.
Дістаньте пиріг з духовки, і зачекайте трохи, щоб форма охолола. Перекладіть маннік на блюдо для подачі до столу. Приємного апетиту!