Манник без яєць

Манник без яєць – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Такий манник може приготувати кожен, готується він легко і швидко.

Інгредієнти

Манна крупа – 1 склянка
Кефір – 1 склянка
Цукор – 1/2 склянки
Вершкове масло – 100 гр.
Ванілін – 1 пакетик
Сода – 1/2 ч. л.
Розпушувач – 1/2 ч. л.
Лимонна кислота – 1/2 ч. л.

Як приготувати Манник без яєць

Для приготування такого лепешняку не потрібні яйця, що добре для тих, хто з якихось особистих причин не вживає цей продукт в їжу. Навіть якщо гості вже на порозі, ви зможете за короткий час приготувати цей смачний пиріг і здивувати гостей. Він виходить дуже ніжним і розсипчастим, просто тане у роті.

Рада – Цей пиріг можна робити з будь-якими добавками. Дуже смачно виходить з подрібненими горішками і з родзинками. Так само я готую його з журавлиною, малиною, лісовою ягодою. Експериментуйте з добавками та дивуйте своїх рідних та близьких. Удачі!

Покроковий рецепт

Насипте 1 стакан манки у велику миску, додайте в неї 1 склянку кефіру. Залиште на деякий час суміш набухати (якщо не поспішаєте, то краще залишити на 30 хвилин). Поки приготуйте інші інгредієнти.

В отриману суміш всипте 1/2 склянки цукру, 1 пакетик ванільного цукру. Якщо у вас є під рукою додайте розпушувач на цьому етапі, якщо його не виявилося як у мене, не біда, можна погасити соду лимонним соком свіжого лимона, або ж додати в суміш по пів чайної ложки соди і лимонної кислоти в гранулах. Якщо у вас є і розпушувач і сода, то лимонну кислоту додавати не потрібно.

Розтопіть вершкове масло на повільному вогні, дайте трохи охолонути, перелийте його в тісто.

Добре розмішайте тісто. Воно має бути по консистенції як густа сметана.

Змастіть форму для випічки вершковим маслом і посипати манкою. Перелийте тісто у форму для випічки і приберіть в духовку на 30-40 хвилин на 180-200 градусів. Готовність перевіряйте зубочисткою.

Дістаньте пиріг з духовки, і зачекайте трохи, щоб форма охолола. Перекладіть маннік на блюдо для подачі до столу. Приємного апетиту!