Для початку, потрібно змішати кефір, цукор і манку. Перемішати віночком.
Вбити яйця, додати ванілін і сіль.
Влити розтоплене і охолоджене вершкове масло. Перемішати тісто.
Всипати борошно, просіяне двічі разом з розпушувачем. Перемішати до однорідності тесту.
Вилити тісто в роз’ємну форму для випічки, застелене пергаментним папером і змащену маслом. Випікати манник в духовці до рум’яної скориночки і сухий текстури. Ступінь готовності лепешняку можна перевірити дерев’яною шпажкою – сухе виріб позначає испекшийся пиріг.
Манник вийняти з духовки.
Гарячий пиріг потрібно відразу ж залити молоком, змішаним з ромом. Залишити манник остигати до кімнатної температури, після чого вийняти з форми.
Смачний, розсипчастий і злегка вологий манник готовий!
Це відмінний варіант до кави або ранкового чаю. Приємного апетиту!