Давайте приготуємо смачні домашні манти. Начинку для них зробимо з будь-якого м’ясного фаршу, доповненого подрібненим кабачком і картоплею.
Інгредієнти
Борошно – 2,5 склянки | |
Яйце – 1 шт. | |
Вода – 150 мл | |
Фарш м’ясний – 300 гр | |
Картопля – 2 шт. | |
Кабачок – 0,5 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком | |
Кріп свіжий – за смаком | |
Масло вершкове – 1 ст. л. |
Відмінні манти – це і правильно замішане тісто, і соковита начинка. Ми для тіста використовуємо борошно вищого сорту (пшеничне), яйце куряче, сіль, воду (просто перемішуємо дані інгредієнти). А ось для начинки потрібно будь-м’ясний фарш (у нас це змішаний фарш зі свинини і яловичини), який чудово «сусідить» з подрібненим на тертці молодим кабачком, і нарізаною на кубики картоплею. Подробиці – у нас в рецепті.
Покроковий рецепт
Приготуємо для мантів начинку. З молодого кабачка знімаємо тонко шкірку. Подрібнюємо кабачок на середній тертці. Отриману кабачкову масу обов’язково віджимаємо.
До кабачкової маси додаємо м’ясний фарш, нарізану дрібними кубиками картоплю, подрібнений кубиками ріпчасту цибулю. Підсипаємо за смаком солі, кидаємо меленого перчика теж по своєму смаку. Можна додамо подрібненої зелені (кропу). Добре перемішуємо інгредієнти. Начинка для мантів з кабачків, фаршу, картоплі і цибулі готова.
Тісто розгортаємо в тонкий пласт. Вирізаємо, використовуючи велику кулінарну кільце (з діаметром від 10 до 12 см), круглі заготовки для мантів.
Поміщаємо в центр кожної заготовки трохи більше столової ложки начинки.
Починаємо ліпити манти, орієнтуючись на фото.
Ось такі манти повинні вийти.
Укладаємо їх на форму з отворами. Форму не забудьте змастити рослинним або вершковим маслом.
Манти На пару з кабачком, картоплею і фаршем готуємо близько 30-40 хвилин. Приємного всім перекусу!