Маринована скумбрія з цибулею у вині

Маринована скумбрія з цибулею у вині – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Мариновану скумбрію у вині неможливо перетримати, тому що вона приготовлена в гарячому маринаді. Якщо вам подобається, ви можете додати родзинки, кедрові горіхи і/або корицю…

Інгредієнти

філе 1 свіжої скумбрії – близько 500 г
цибуля ріпчаста, тонко нарізаний – 1 великий
сухого білого вина – 160 мл (2/3 склянки)
білого винного оцту – 60 мл (1/4 склянки)
1 столова ложка подрібненої – 1 столова ложка
оливкової олії – 1 столова ложка
сіль і мелений чорний перець – за смаком
лавровий лист – 1 листочок
скибочками лимона – при подачі

Як приготувати Маринована скумбрія з цибулею у вині

З 1 скумбрії виходить 4 невеликі порції маринованої рибки.

Покроковий рецепт

Скумбрію розморозити, видалити голову, хвіст і плавники. Розрізати уздовж навпіл, видаляючи хребти і, по можливості, кістки. Кожне філе розрізати уздовж, щоб рибка краще промаринувалася. Приправте їх сіллю і свіжомеленим чорним перцем з усіх боків. Перекласти тушки скумбрії в контейнер, відкласти в сторону.

1 цибулину нарізати тоненькими півкільцями. Обсмажити порізану цибулю на олії до прозорості на слабкому вогні близько 15 хвилин.

Потім додати 160 мл (2/3 склянки) сухого білого вина і 60 мл (1/4 склянки білого винного оцту. Додати 1 лавровий листочок і довести суміш до кипіння.

Зменшити вогонь і тушкувати, поки рідина не випарується наполовину, близько 5 хвилин.

Гарячим маринадом залити філе скумбрії. Розподілити цибулю в контейнері. Трохи цибулі розкласти на філе.

Отже, тепер посипати 1 столовою ложкою подрібненої свіжої листової петрушки.

Як тільки маринад охолоне (приблизно через 30 хвилин), закрити контейнер кришкою і прибрати в холодильник на 6 годин мінімум, а краще на 24 години.

Перед подачею вийміть контейнер з маринованою скумбрією, нехай трохи постоїть і зігріється до кімнатної температури. Подавати на стіл мариновану скумбрію з скибочками лимона.