Мариновану скумбрію у вині неможливо перетримати, тому що вона приготовлена в гарячому маринаді. Якщо вам подобається, ви можете додати родзинки, кедрові горіхи і/або корицю…
Інгредієнти
філе 1 свіжої скумбрії – близько 500 г | |
цибуля ріпчаста, тонко нарізаний – 1 великий | |
сухого білого вина – 160 мл (2/3 склянки) | |
білого винного оцту – 60 мл (1/4 склянки) | |
1 столова ложка подрібненої – 1 столова ложка | |
оливкової олії – 1 столова ложка | |
сіль і мелений чорний перець – за смаком | |
лавровий лист – 1 листочок | |
скибочками лимона – при подачі |
З 1 скумбрії виходить 4 невеликі порції маринованої рибки.
Покроковий рецепт
Скумбрію розморозити, видалити голову, хвіст і плавники. Розрізати уздовж навпіл, видаляючи хребти і, по можливості, кістки. Кожне філе розрізати уздовж, щоб рибка краще промаринувалася. Приправте їх сіллю і свіжомеленим чорним перцем з усіх боків. Перекласти тушки скумбрії в контейнер, відкласти в сторону.
1 цибулину нарізати тоненькими півкільцями. Обсмажити порізану цибулю на олії до прозорості на слабкому вогні близько 15 хвилин.
Потім додати 160 мл (2/3 склянки) сухого білого вина і 60 мл (1/4 склянки білого винного оцту. Додати 1 лавровий листочок і довести суміш до кипіння.
Зменшити вогонь і тушкувати, поки рідина не випарується наполовину, близько 5 хвилин.
Гарячим маринадом залити філе скумбрії. Розподілити цибулю в контейнері. Трохи цибулі розкласти на філе.
Отже, тепер посипати 1 столовою ложкою подрібненої свіжої листової петрушки.
Як тільки маринад охолоне (приблизно через 30 хвилин), закрити контейнер кришкою і прибрати в холодильник на 6 годин мінімум, а краще на 24 години.
Перед подачею вийміть контейнер з маринованою скумбрією, нехай трохи постоїть і зігріється до кімнатної температури. Подавати на стіл мариновану скумбрію з скибочками лимона.