Стейк з форелі з грибами

Стейк з форелі з грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готується стейк з форелі в духовці.

Інгредієнти

Форель – 1 шт (200 г)
Гриби печериці – 2-3 шт.
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Рослинна олія – 2 столові ложки для смаження грибів
Рослинна олія – 1 столова ложка для змащування форми
Кунжутне насіння – 1 чайна ложка
Сіль – за смаком
Сік лимона – 1столовая ложка
Приправа – 1/2 чайної ложки (для риби)

Як приготувати Стейк з форелі з грибами

Форель відноситься до так званої червоній рибі. Зараз форель вирощують в спеціальних рибних господарствах у промислових масштабах, тому ми маємо можливість ласувати смачною і корисною рибою так часто, як тільки побажаємо цього. М’ясо червоної риби звичайно дорого, але купити один стейк доступно кожному, тим більше що супермаркети часто пропонують різні знижки та акції.

Готується стейк з форелі в духовці. Начинка з грибів і цибулі попередньо обсмажується, а потім вже фарширується нею риба. Запечена форель чудово поєднується з грибами. З грибів я вибрала печериці, ви ж можете використовувати білі, лисички, можливо, підійдуть опеньки. На все про все у вас піде максимум 1 годину, з цього часу 20 хвилин займе маринування риби.

Покроковий рецепт

Стейк форелі промиємо, за смаком посолити, збризніть лимонним соком, посипаючи приправами для риби і залишаємо хвилин на 20 маринуватися. Рибу краще накрити поліетиленовим пакетом або харчовою плівкою, щоб не обвітрилася.

Поки риба маринується, ми підготуємо начинку для неї. Печериці добре промиємо, обсушим, дрібно наріжемо. Розігріємо сковороду з рослинним маслом і на середньому вогні і обсмажимо гриби (близько 5 хвилин). Почистимо ріпчасту цибулю і дрібно наріжемо його. Додамо до грибів і будемо смажити до м’якості. Суміш посолити за смаком. Коли начинка буде готова, вимкнемо вогонь і відкладемо в сторону.

Краї стейка скріпити дерев’яними зубочистками так, щоб вони утворили як би кошичок.

В отриману рибну «кошичок» ми викладемо смажені гриби з цибулею.

Форму для запікання змастимо трохи рослинним маслом (можна не змащувати форму маслом, а викласти рибу на пекарській папір), покладемо на неї стейк риби, посипаючи зверху кунжутним насінням. Вогнетривку форму поставимо в розігріту до 170 градусів духовку і запечемо стейк риби протягом 20-30 хвилин. Якщо риба зверху почне горіти можна накрити її фольгою або пекарської папером. (Якщо будете використовувати фольгу, стеліть її глянсовою стороною вгору, так жар буде відображатися і рибка не пригорить).

Готовий стейк форелі запечений в духовці можна вживати самостійно. Але я раджу вживати його з гарніром з рису, картоплі або іншими крупами, так як «всуху» ця риба жирнуватий. Приємного апетиту!