Мариноване асорті з овочів

Мариноване асорті з овочів – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Барвисте і ароматне блюдо

Інгредієнти

томати – 1 кг на 2е 3х літрових банки
огірки – 0.5 кг
капуста – пів качана
перець болгарський – 2 шт
сіль – 3 ст. л
оцет – 3 ст. л.
цукор – 3 ст. л
лавровий лист – 10 шт
кріп – пучок
лист хрону – 2 шт
естрагон – пучка
перець чорний горошком – за смаком
корінь хрону – за смаком
лист вишні – 6 шт
часник – головка

Як приготувати Мариноване асорті з овочів

Мариновані овочі – дуже смачна закуска. До того ж, дуже зручне блюдо. У ньому є і помідори і огірки і капуста. Наприклад, помідори їмо окремо, а огірки можна додати в салат.

Покроковий рецепт


Кака завжди починаємо з підготовки овочів. Моєму ретельно все під проточною водою, приділяючи особливу увагу місцю, де була плодоніжка. Огірки обрізаємо з двох сторін. Капусту розрізаємо на 4 частини. Ароматні трави розрізаємо на невеликі пучки. Часник чистимо. Гострий перець ріжемо на шматочки. Болгарський перець залишаємо цілим.
















Перед наповненням банок ставимо на вогонь каструлю з водою, даємо закипіти.
Тепер укладання овочів. На початку прпариваем банки і кришки. На дно такий банки кладемо лавровий лист, часник і трави з листям, корінь хрону.Далі йдуть томати, шматочок капусти і перець. Потім йде шар огірків і знову помідори.Зверху все овочі накриваємо парасолькою кропу і листям хрону. Овощти покладені.
В цей час вода закипіла, заливаємо її в банки. І даємо овочам постояти близько 30 хв. Такий спосіб допомагає відміряти необхідну кількість води для маринаду і ще раз прочистити овочі від брудних частц,( адже окріп вбиває безліч бактерій). Коли банки охолонуть зливаємо воду в каструлю.





Тепер на основі цієї води варимо маринад. Спочатку додаємо сіль і цукор, даємо розчинитися. Перед закипанням вливаємо оцет. Перемішуємо. Даємо маринаду добре побурлить і заливаємо його в банки. Розрахунок інгредієнтів в маринад йде на 3х літрову банку 3 сіль+цукор 3+3 оцет. Уточнюю, рассчтываем не на кількість води, а на кількість банок. Це важливо!



Закатуємо гарячі банки герметично, перевертаємо їх і накриваємо теплою ковдрою. Так відбувається природна стерлизация овочів.
Страва готова!
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!