Барвисте і ароматне блюдо
Інгредієнти
томати – 1 кг на 2е 3х літрових банки | |
огірки – 0.5 кг | |
капуста – пів качана | |
перець болгарський – 2 шт | |
сіль – 3 ст. л | |
оцет – 3 ст. л. | |
цукор – 3 ст. л | |
лавровий лист – 10 шт | |
кріп – пучок | |
лист хрону – 2 шт | |
естрагон – пучка | |
перець чорний горошком – за смаком | |
корінь хрону – за смаком | |
лист вишні – 6 шт | |
часник – головка |
Мариновані овочі – дуже смачна закуска. До того ж, дуже зручне блюдо. У ньому є і помідори і огірки і капуста. Наприклад, помідори їмо окремо, а огірки можна додати в салат.
Покроковий рецепт
Кака завжди починаємо з підготовки овочів. Моєму ретельно все під проточною водою, приділяючи особливу увагу місцю, де була плодоніжка. Огірки обрізаємо з двох сторін. Капусту розрізаємо на 4 частини. Ароматні трави розрізаємо на невеликі пучки. Часник чистимо. Гострий перець ріжемо на шматочки. Болгарський перець залишаємо цілим.
Перед наповненням банок ставимо на вогонь каструлю з водою, даємо закипіти.
Тепер укладання овочів. На початку прпариваем банки і кришки. На дно такий банки кладемо лавровий лист, часник і трави з листям, корінь хрону.Далі йдуть томати, шматочок капусти і перець. Потім йде шар огірків і знову помідори.Зверху все овочі накриваємо парасолькою кропу і листям хрону. Овощти покладені.
В цей час вода закипіла, заливаємо її в банки. І даємо овочам постояти близько 30 хв. Такий спосіб допомагає відміряти необхідну кількість води для маринаду і ще раз прочистити овочі від брудних частц,( адже окріп вбиває безліч бактерій). Коли банки охолонуть зливаємо воду в каструлю.
Тепер на основі цієї води варимо маринад. Спочатку додаємо сіль і цукор, даємо розчинитися. Перед закипанням вливаємо оцет. Перемішуємо. Даємо маринаду добре побурлить і заливаємо його в банки. Розрахунок інгредієнтів в маринад йде на 3х літрову банку 3 сіль+цукор 3+3 оцет. Уточнюю, рассчтываем не на кількість води, а на кількість банок. Це важливо!
Закатуємо гарячі банки герметично, перевертаємо їх і накриваємо теплою ковдрою. Так відбувається природна стерлизация овочів.
Страва готова!
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!