Вялені помідори і болгарський перець в оливковій олії

Вялені помідори і болгарський перець в оливковій олії – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Перлина італійської кухні – в’ялені помідори. Корисна заготівля на зиму.

Інгредієнти

Помідори – 1 кілограм
Болгарський перець – 500 грам
Оливкова олія – 1 літр
Бальзамічний оцет – за смаком
Спеції – столових ложки Італійські трави, тархун, сухий часник
Сіль – за смаком

Як приготувати В’ялені помідори і болгарський перець в оливковій олії

Італійська закуска до будь-якої страви. Ароматні овочі можуть зберігатися в холодильнику не більше місяця. У стерилізованих банках пікантні помідори зберігають свіжість цілу зиму. В’ялені помідори можна додавати в піцу, пасту, а оливкове масло, яке залишиться в банку, можна використовувати для заправки салатів.
Другий варіант закуски зроблений на половину з болгарським перцем.

Покроковий рецепт

Помідори помити і розрізати на 4 частини.
Якщо на помідорах є воскове покриття – їх можна обшпарити окропом.

Деко змастити олією.
Викласти помідори, полити олією, посолити і посипати спеціями.
Відправити в духовку на 3 години на повільний вогонь з вентиляцією. Якщо в духовці немає такого режиму, то можна відкрити дверцята духовки.

Помити банки з содою та просушити.
Болгарський перець помити і очистити від насіння і плодоніжок.
Змастити маслом і спеціями. Трохи посолити і відправити в духовку на годину.


Дістати з духовки помідори і болгарський перець.

На дно банок насипати італійські трави і часник. Збризнути бальзамічним оцтом.

Щільно укласти помідори і перець у банки.
Налити до самого верху оливкова олія. Масло повинне покривати закуску до самого верху – так помідори не покриються цвіллю.

Банки перевернути і укутати до повного охолодження.
Закуску можна зберігати в холодильнику або будь-якому прохолодному місці.