Баклажани помити. Розділити вздовж навпіл і розрізати ще на 2-3 шматочки довжиною 5-7 см. Відварити на пару.
Відварювати баклажани 15-20 хв. У готових баклажанів шкурка повинна легко протыкаться паличкою для суші, але при цьому вони не повинні перетвориться на кашу. Розрізати чи розірвати баклажани уздовж на порційні шматочки.
Часник і зелений лук дрібно нашаткувати гострим ножем, а потім злегка відбити плоским боком ножа (це посилить аромат страви).
Всипати червоний перець.
Змішати з соєвим і рибним соусом, олією кунжуту. Влити оцет.
Викласти баклажани в соус і перемішати.
Посипати кунжутом, частина насіння розтерти і висипати до баклажанів. Перемішати і настоювати 30 хв.