Запечений ананас з фаршем під сирною скоринкою

Запечений ананас з фаршем під сирною скоринкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Ананас – 1 шт.
Фарш свино-яловичий – 150 г (пропорції 30:70)
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Рослинна олія – 1 столова ложка
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Чебрець – 1/ 2 чайної ложки
Болгарський перець – 1/ 2 чайної ложки
Сметана – 4 столові ложки
Часник – 2 зубчики
Сир – 100 г

Як приготувати Запечену ананас з фаршем під сирною скоринкою

Якщо вам хочеться здивувати гостей або коханого, приготуйте це блюдо! Екзотично і дуже незвично. Запікається все в ананасі і подається теж в ньому. Інгредієнти всі доступні, єдине, в магазинах варто пошукати смачний ананас. Вибирати найкраще важкий плід, з не надто твердою шкіркою. Будь вм’ятини і плями на шкірці говорять про не правильному зберіганні ананаса і про його псування. Аромат ананаса повинен бути приємним. Спиртові нотки повинні бути відсутніми (їх наявність говорить про те, що ананас почав псується).

Процес приготування цієї страви не трудомісткий, знадобиться лише перекручене м’ясо – фарш. Все інше за перевагам: спеції, часник, сметана, сир… Кількість інгредієнтів розрахована на 2 порції. Про смак хвилюватися не варто, так як ананас чудово поєднується з м’ясними продуктами. Сподіваюся вам сподобається.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

1 головку ріпчастої цибулі, почистити, дрібно порізати. У сковороді розігріти 1 столову ложку рослинного масла, обсмажити на ньому до прозорості цибулю (на слабкому вогні). Потім в сковороду додати 150 г фаршу (я беру приблизно 30:70, так як свинячий фарш занадто жирний, а один яловичий – жорсткий). Додати 1/ 2 чайної ложки чебрецю, змішаного з болгарським перцем, перемішати. Смажити м’ясо до готовності, періодично помішуючи. Готовий фарш за смаком посолити, заправити чорним меленим перцем. Зняти сковороду з вогню.

Ананас промити під водою і розрізати навпіл. Вирізати серцевину і викинути (вона занадто жорстка для вживання в їжу). Потім вирізати м’якоть ананаса, нарізати невеликими шматочками.

Стінки половинок ананасів натерти тиском часником (кількість часнику беріть за смаком, 1 – 2 зубчики).

Викласти в ананасові «чаші» 1/2 готового м’ясного фаршу.

Потім вкласти невеликий шар ананаса (не більше 1/2, так як друга половина буде надалі використовуватися ще), нарізаного кубиками.

Викласти шар залишився фаршу.

Знову шар ананасів. Зверху змастити сметаною (по 2 – 3 столові ложки на кожну половинку ананасів).

Посипати все тертим сиром. Хвостики (зелень) ананасів загорнути у фольгу. Фаршировані ананаси укласти на деко, запікати при температурі 180 градусів до золотистої скоринки (близько 15 хвилин).

Подавати страву прямо в ананасі.
Приємного апетиту!