Інгредієнти
Кабачок – цукіні | |
Морква – | |
Болгарський перець – | |
Ріпчаста цибуля – | |
Часник – | |
Кріп – | |
Петрушка – | |
Селера – | |
Хрін – | |
Червоний перець пекучий | |
Гвоздика – на любителя | |
Для маринаду: – | |
Вода – 9 склянок по 250 мл | |
Сіль – 100 г | |
Цукор – 100 г | |
Оцет 9% – 100 мл | |
Перець горошок – за смаком | |
Лавровий лист – за смаком |
«Зима спитає, що влітку в запасі», так говорить російська приказка. Влітку варто подбати про запаси. Пропоную рецепт з багаторазовим експериментуванням. Чим молодше кабачки (цукіні), тим хрустке виходить на виході овоч.
Покроковий рецепт
Всі інгредієнти добре помити і порізати: кабачки (шайбами), часник (цілі зубчики), болгарський перець (на 4 частини), ріпчасту цибулю (на 4-6 частин), моркву.
Кріп (парасольки), петрушку, селеру, хрін, помити. Червоний перець помити, нарізати кільцями.
Розкласти по банках зелень, потім покласти кабачки, четвертинки цибулі, моркву, болгарський перець…
Зварити маринад. Воду закип’ятити додати лавровий лист, перець горошок, сіль, цукор, оцет (9 склянок води вистачає на 4-5 шт. 1 літрових-800граммовых банок).
Киплячим маринадом залити кабачки в банку, закрити кришкою.
Стерилізувати 10 хв.
Стерилізувати 10 хвилин.
Банки поставити догори головою (на кришку), таки чином перевіривши герметичність кришки.