З першими осінніми дощами в нашій родині наступають традиційний збір грибів.І сьогодні я хочу поділитися своїм коханим і простим рецептом маринування опеньків.
Інгредієнти
Опеньки – 10 кг | |
Сіль – 10 чайних ложок | |
Перець горошком – за смаком | |
Лавровий лист – 5 штук | |
Гвоздика – за смаком | |
Оцет столовий – 10 чайних ложок |
Гриби-традиційне блюдо російської кухні. Ароматна закуска урізноманітнює святкове застілля, стане прекрасним гостинцем для близьких.Є багато способів заготівлі грибів на зиму, але, на мій погляд, маринування краще зберігає аромат, смак і форму опеньків.
Покроковий рецепт
Свіжі гриби потрібно перебрати, очистити від листя і трави.Краще, якщо всі грибочки будуть приблизно одного розміру, дуже великі сильно розварюються і стають пухкими.
Зрізати довгі ніжки, залишити їх не більше 1-2 див., так як вони чорніють при варінні. Промити гриби 3-4 рази, дати стекти воді.
Стерилізуємо банки, це важливий момент у всіх закрутках, щоб не “злетіли” наші творіння. Я беру банки об’ємом 700 гр. або 1 літр, ретельно вимити содою і поставити в духовку на 100-110 Градусів на 10 хвилин.
У велику каструлю викласти гриби, повністю залити водою, поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити ще 20 хвилин. Додати сіль і оцет з розрахунку 1 ч. л. на банку, спеції за смаком.
Трохи охолоджені банки розлити готові гриби, вони повинні бути повністю в розсолі, порожніх місць у банку не має.
Щільно загорнути банки металевими кришками. Прибрати під теплу шубу до повного охолодження. Рекомендую подавати з ароматним нерафінованою олією і нарізаною ріпчастою лукам. Приємного апетиту!