Свіжі гриби потрібно перебрати, очистити від листя і трави.Краще, якщо всі грибочки будуть приблизно одного розміру, дуже великі сильно розварюються і стають пухкими.
Зрізати довгі ніжки, залишити їх не більше 1-2 див., так як вони чорніють при варінні. Промити гриби 3-4 рази, дати стекти воді.
Стерилізуємо банки, це важливий момент у всіх закрутках, щоб не “злетіли” наші творіння. Я беру банки об’ємом 700 гр. або 1 літр, ретельно вимити содою і поставити в духовку на 100-110 Градусів на 10 хвилин.
У велику каструлю викласти гриби, повністю залити водою, поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити ще 20 хвилин. Додати сіль і оцет з розрахунку 1 ч. л. на банку, спеції за смаком.
Трохи охолоджені банки розлити готові гриби, вони повинні бути повністю в розсолі, порожніх місць у банку не має.
Щільно загорнути банки металевими кришками. Прибрати під теплу шубу до повного охолодження. Рекомендую подавати з ароматним нерафінованою олією і нарізаною ріпчастою лукам. Приємного апетиту!