Мариновані помідори з тархуном

Мариновані помідори з тархуном – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

.Незамінна закуска святкового застілля.

Інгредієнти

томати – 1.5 кг
сіль – 2 ст. л
цукор – 2 ст. л
оцет 6 % – 80 гр
кріп – за смаком
часник – 1 головка
перцю болгарський – 1 шт
перець гострий – половинка
перець горошком – за смаком
листя хрону – за смаком
тархун – за смаком
листя смородини – за смаком

Як приготувати Мариновані помідори з тархуном

Кисло-солодкі томати в зимовий час року з охоткой їдять як дорослі, так і діти. Сьогодні поділюся з вами рецептом пікантних помідорів з ароматним тархуном і безліччю інших спецій

Покроковий рецепт


Як зазвичай першим кроком в приготуванні будь-якої страви є підготовка продуктів. Промиваємо томати під проточною водою кілька разів, приділяючи особливу увагу місцю, де була плодоніжка. Там найчастіше накопичується бруд. Викладаємо в глибоку посуд і даємо їм стекти.




Поки помідори стікають переходимо до підготовки спецій. Банки заздалегідь пропарюють і на їх дно викладаємо часник, болгарський і гострий перець, листя хрону, смородини і тархун( він надає помідорів особливу терпкість), пучок кропу і перець горошком.



Тепер приступаємо до наповнення банок. Як правило, на 3х літрову банку витрачається близько 2 кг томатів. У мене ж баночки 2х літрові, тому мені знадобиться приблизно 1.5 кг помідор. Іноді для смаку я додаю в кожну банку 1 болгарський перець і 1 огірок. Зверху так само кладемо трави, у мене це листя хрону і парасольки кропу.





Наступним кроком буде пропарювання помідор вже у банках. Для цього кип’ятимо воду і заливаємо крутим окропом томати. Даємо охолонути воді приблизно 20 хв. Така процедура потрібна, щоб по-перше, видалити і знезаразити овочі, по-друге, розрахувати кількість води і спецій для маринаду.






Після того, як банки з овочами охололи зливаємо з них воду в каструлю і ставимо її на вогонь. Починаємо готувати маринад. Коли вода прогріється додаємо в неї інгредієнти з розрахунку на одну 2х літрову банку – 2 ст. л цукру, солі і оцту. Важливо запам’ятати, що в даному рецепті інгредієнти розраховуються не на кількість води, а на кількість банок(скільки банок злили, на стільки і додаємо сіль,оцет і перець. (Наприклад , якщо в каструлю ви злили три 2х літрові банки, незалежно скільки там води додаємо 6 ложок солі, 6 ложок цукру і 6 ложок оцту).





Готовим маринадом заливаємо помідори. Іноді я кладу в кожну баночку ацетилсаліцилову кислоту, що б томати не забродили, іноді наливаю 1 столову ложку горілки, для цих же цілей. Після чого закочую банки герметично, перевертаю і накриваю теплою ковдрою. У такому положенні вони поступово остигають, природно стерлезуясь, приблизно 3 дні. Після цього опускаю мариновані помідори в підвал.
Страва готова!
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!