Мариновані шампіньйони

Мариновані шампіньйони – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Печериці добре помити, видалити всі можливі забруднення. Це дуже важливо для зберігання, інакше заготівля може заграти.
При бажанні гриби можна порізати навпіл або більш дрібно. В даному випадку використовуються цільні печериці.

Залити водою і довести до кипіння на сильному вогні.

Коли гриби закиплять, додати сіль, цукор, оцет і всі спеції: лавровий лист, перець-горошок, пере запашний, мелений чилі, сухий часник (або пару зубчиків свіжого, нарізаного часточками), мелений/цілісний коріандр. Кількість всіх спецій, а також солі і цукру можна змінювати за своїм смаком. Щоб це визначити, досить просто спробувати маринад. При необхідності можна долити води, щоб зменшити концентрацію солі або цукру.

Довести до кипіння маринад з печерицями і варити на середньому вогні приблизно 5-10 хвилин.

Гарячі печериці відразу розкласти по стерилізованим банкам і закрити кришками. Якщо планується вжити гриби відразу, банки можна не стерилізувати. Досить витримати гриби пару діб в маринаді (в холодильнику), щоб вони стали готовими до вживання.
Подавати охолодженими.