Гливи мариновані – дивовижне блюдо, із задоволенням використовуються в кулінарії, завдяки своєму гострому запаху і пікантному смаку.
Інгредієнти
Гриби – 0,5 кг | |
Часник – 2-3 зубчики | |
Зелень (петрушка, кріп) – 1 пучок | |
Оцет столовий – 2-3 ст. ложки | |
Рослинна олія, перець чорний, сіль – за смаком |
Глива це дивно м’ясистий, смачний гриб. Не так давно про це грибі знали тільки лісники та мисливці середньої смуги Росії, а сьогодні його, так само як і печериці вирощують у домовладельческих господарствах. Як і будь-який інший гриб Гливу смажать, солять і варять з нього супи.
Ну а ми спробуємо приготувати мариновані Гливи, застосувавши старий і перевірений російський рецепт.
Покроковий рецепт
Гриби промити, очистити плодоніжку, обсушити.
Дрібно порубати зелень, часник передавити на давилке.
Гриби трохи прижарить на сковорідці в рослинному маслі. Щоб гливи рівномірно обжарились процедуру виконайте порційно.
4. Смажені гливи викласти в широку миску, присипати сумішшю рубаної зелені з часником, спеціями, скропити оцтом, перемішати.
Якщо ви віддаєте перевагу їсти гриби холодними визначте їх у меншу ємність і поставте в холодильник. Але такі гливи мариновані смачні навіть в гарячому вигляді.