Маринований перець на зиму

Маринований перець на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Болгарський перець миємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки і очистити від насіння. Я завжди беру перці різних кольорів, так вони будуть виглядати яскравіше в баночці.

Нарізаємо перчики довгими смужками

Беремо каструлю приблизно літрів на 5 і готуємо наш маринад. Наливаємо воду, додаємо в неї сіль, цукор, рослинна олія, оцет, перець горошком і лавровий листок. Доводимо маринад до кипіння.

У киплячий маринад додаємо нарізаний перець, накриваємо кришкою і чекаємо поки закипить, після закипання варимо 15 хвилин, а тим часом приступаємо до стерилізації банок і кришок

Далі приступаємо до закочування. В стерилізовані баночки накладаємо перець і закатуємо ключем.
По цьому рецепту виходить шість півлітрових баночок змаринованного перцю. Заготовлений в банки перчик необхідно перевернути і укутати ковдрою, приблизно на добу, що б вони охололи поступово. Ось і весь рецепт. Закуска готова.