Мармуровий кекс Зебра

Мармуровий кекс Зебра – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт приготування кексу дуже простий. Але з інгредієнтів, які є в холодильнику виходить просто шедевр. Такий кекс можна приготувати на свято або просто до чаю, порадувати своїх близьких

Інгредієнти

борошно – 180 грам
масло вершкове – 150 грам 30 грам жирність 70-80%
цукор – 150 грам
яйця – 3 шт.
какао-порошок – 2 ст. ложки
молоко – 1,5 ст. ложки
розпушувач – 1 ч. ложка
Для шоколадної глазурі
какао-порошок – 2 ст. ложки
цукор – 2 ст. ложки
масло вершкове – 30 грам

Як приготувати Мармуровий кекс “Зебра”

Заздалегідь дістаньте всі інгредієнти з холодильника. Вони повинні бути кімнатної температури. На таку кількість продуктів потрібна форма 1 літр. Увімкніть духовку.

Покроковий рецепт

У глибокій мисці збити м’яке масло з цукром. Приблизно 6-7 хвилин. В окремому посуді несильно розбити яйця виделкою. Потроху додаємо яєчну суміш в масляну і продовжуємо збивати.

Окремо борошно змішати з розпушувачем. У кілька прийомів додаємо суху суміш в яєчно-масляну масу. Перемішати і додати молоко. Замісити тісто.

Отримане тісто ділимо навпіл і в одну частину додаємо какао. Стежте, щоб не було грудочок.

Форму змастити маслом і притрусити борошном (зайву прибрати). Викладаємо тісто по черзі шарами світле-темне. Поставити в розігріту духовку на 40-50 хв.

Готовий кекс дістати з духовки і дати йому трохи охолонути.

Приготуємо шоколадну глазур. Нагріти молоко і додати до нього цукор, какао і помішуючи готувати на повільному вогні до однорідної маси приблизно 5 хв. Додати масло і розмішати.

Покриваємо кекс глазур’ю, поки вона не застигла. Зверху можна посипати горіхами або мигдальною стружкою.

Нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!