Рецепт приготування кексу дуже простий. Але з інгредієнтів, які є в холодильнику виходить просто шедевр. Такий кекс можна приготувати на свято або просто до чаю, порадувати своїх близьких
Інгредієнти
борошно – 180 грам | |
масло вершкове – 150 грам 30 грам жирність 70-80% | |
цукор – 150 грам | |
яйця – 3 шт. | |
какао-порошок – 2 ст. ложки | |
молоко – 1,5 ст. ложки | |
розпушувач – 1 ч. ложка | |
Для шоколадної глазурі | |
какао-порошок – 2 ст. ложки | |
цукор – 2 ст. ложки | |
масло вершкове – 30 грам |
Заздалегідь дістаньте всі інгредієнти з холодильника. Вони повинні бути кімнатної температури. На таку кількість продуктів потрібна форма 1 літр. Увімкніть духовку.
Покроковий рецепт
У глибокій мисці збити м’яке масло з цукром. Приблизно 6-7 хвилин. В окремому посуді несильно розбити яйця виделкою. Потроху додаємо яєчну суміш в масляну і продовжуємо збивати.
Окремо борошно змішати з розпушувачем. У кілька прийомів додаємо суху суміш в яєчно-масляну масу. Перемішати і додати молоко. Замісити тісто.
Отримане тісто ділимо навпіл і в одну частину додаємо какао. Стежте, щоб не було грудочок.
Форму змастити маслом і притрусити борошном (зайву прибрати). Викладаємо тісто по черзі шарами світле-темне. Поставити в розігріту духовку на 40-50 хв.
Готовий кекс дістати з духовки і дати йому трохи охолонути.
Приготуємо шоколадну глазур. Нагріти молоко і додати до нього цукор, какао і помішуючи готувати на повільному вогні до однорідної маси приблизно 5 хв. Додати масло і розмішати.
Покриваємо кекс глазур’ю, поки вона не застигла. Зверху можна посипати горіхами або мигдальною стружкою.
Нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!