Класичний рецепт медовика з заварним кремом.
Інгредієнти
Тісто: | |
вершкове масло – 100г | |
мед – 4 ст. л. | |
сода – 1,5 ч. л. | |
оцет – кілька крапель | |
молоко – 200 мл | |
цукор – 1 склянка | |
яйце куряче – 1 шт. | |
борошно – 400 г до консистенції | |
какао-порошок – кілька ложечок | |
Крем: | |
борошно – 2-3 ст. л. | |
крохмаль кукурудзяний – 2-3 ст. л. | |
молоко – 0,5 літра | |
цукор – 1/2 склянки | |
яєчні жовтки – 3 шт. | |
ванілін – 1 пакетик | |
слив. масло – 50 г | |
вершки – 1 чашка | |
Крем із згущеним молоком: | |
варена згущене молоко – 1/2 банки | |
слив. масло – 50 г | |
сметана – приблизно 50-60 г | |
желатин – 3 л. |
Вишуканий торт – медовик з заварним кремом, сподобається вашим домочадцям і гостям.
Покроковий рецепт
Спочатку готуємо коржі. Для цього:
На водяній бані розтоплюємо масло, какао, мед, молоко і цукор, поки не розтануть і не перетворяться в однорідну масу. Гасимо соду і додаємо в каструлю з отриманою масою. Додаємо і швидко заважаємо яйце. Знімаємо суміш з вогню й даємо охолонути 3-5 хвилин. Поступово додаємо в неї борошно. Як тільки вийшло тісто, викладаємо його на стіл і насипаємо залишилася борошном до стану, при якому воно не буде липнути до рук. Ділимо тісто на частини (10 рівномірних). Кожен розкачуємо і вирізаємо з нього кружечки, зразковим діаметром 20-25 см. Робимо це відразу на деку, який змащений маслом або на папері для випічки. Залишки тесту не викидаємо і робимо з них ще 1 коржик. Розігріваємо духовку і кладемо туди коржики. Градуси – 180. Випікаємо 5 хвилин.
Робимо крем для прошарку наступним чином: нагріваємо в каструльці молоко і ваніль, не доводячи до кипіння. При появі пінки знімаємо з вогню. Жовтки збиваємо з цукром, потім з кукурудзяним крохмалем і борошном. Додаємо трохи молока і збиваємо. Ставимо молоко на вогонь і вливаємо суміш з яйцем. Варимо до загустіння. Потім додаємо вершковою масло і помішуємо суміш до того, коли масло розтане. Крем переливаємо в тарілочку і накриваємо плівкою. Ставимо в холодильник на 10-15 хвилин.
Збиваємо вершки і поміщаємо їх у вже охолоджений крем. Отриманим складом змащуємо кожен корж окремо. Коржі кладемо один на одного і зверху ставимо вагу, щоб вони щільно прилягали один до одного. Поміщаємо в холодильник на 40 хвилин.
Готуємо згущений крем: желатин охолоджуємо в холодній воді, вершкове масло і згущене молоко збиваємо. Зливаємо воду з желатину і розчиняємо його в гарячій воді (приблизно 3 столові ложки). Додаємо столову ложечку сметани і заважаємо. Потім кладемо залишки сметани. Заважаємо. Кладемо до згущеному молоці з маслом. Гарненько перемішуємо до однорідності. Цим кремом потрібно промазати весь торт і потім дати йому просочитися в холодильнику півтора-два години. Смачний торт готовий!