Мінестроне з квасолею, капустою і картоплею

Мінестроне з квасолею, капустою і картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Мінестроне з квасолею, капустою і картоплею

У холодні пори року біла квасоля і боби відіграють важливу роль у кухні Калабрії. На відміну від північних регіонів, де квасоля готують з сосисками, беконом, ароматними спеціями та іншими інгредієнтами, в Калабрії цього овочу дозволяють розкритися по-справжньому, готуючи його з оливковою олією, помідорами, селерою і цикорієм.

Незважаючи на те, що поширені в північних регіонах сорти квасолі cannelino і borlotto завжди знаходили своїх прихильників на півдні, ситуація з бобами назад була протилежною. Проте в теплих південних районах їх вирощують більше. Навесні, коли кущі досягають метрової висоти, формуються ніжні плоди, з яких готують дуже смачні страви. В інший час використовують сушені боби і квасоля. Їх необхідно вимочувати у воді цілу ніч, а потім варити протягом 2 годин.

Італійські сім’ї завжди були дуже численні, та збираючи близьких за великим столом, на своїй кухні, господині хотілося почастувати їх чимось особливим.

Одне з блюд яке люблять готувати в Калабрії з квасолі — мінестроне з квасолею, капустою і картоплею.

Інгредієнти:

200 г сушеної квасолі
1/2 качана капусти середніх розмірів
400 г картоплі
300 г бекону
1 ст. ложка свинячого жиру або вершкового масла
1 гострий перчик (peperoncino)
сіль

Замочити квасолю на ніч у волі. Злити воду і зварити квасолю у свіжій воді. Почистити і вимити капусту, порубати її соломкою. Почистити, вимити картоплю, а потім порізати його кубиками. Бланшувати ці кубики і капусту в солоній воді. Порізати кубиками бекон, обсмажити на свинячому смальці або вершковому маслі. Додати бекон в суп. Перед подачею на стіл посолити і додати дрібно нарізаний перчик або посипати чорним меленим.

Приємного апетиту!