Минтай тушкований у томатному соусі

Минтай тушкований в томатному соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Морська риба тушкована з овочами ( морква і цибуля), залита томатним соусом.

Інгредієнти

Морська риба (минтай) – 1шт.
Морква – 1шт.
Невелика цибулина – 1шт.
Томат – 5ст.л. Я взяла томат від лечо, ви можете взяти будь-який інший ( готову томатну пасту, аджику, свіжий перетертий томат)
Сіль, перець – 1 щіпка Якщо готую для дитини, перець не кладу.
Масло топлене – 2 ст. л. для обсмажування

Як приготувати Минтай тушкований у томатному соусі

Ця страва чудово підійде до будь-якого гарніру і порадує не тільки дорослих, а й самих маленьких гурманів. Готуватися воно досить просто і швидко. Тому якщо ви не встигли нічого приготувати заздалегідь, а вечеряти треба зовсім скоро, воно вас врятує.

Завдяки овочів і спецій специфічного рибного запаху ви не відчуєте. А якщо ваш маленький примхливий не великий любитель морепродуктів, то саме цей рецепт доведеться йому за смаком. Перевірено на моїй доньці ( їй 1,3, таку рибу їмо з року).

Покроковий рецепт

Нарізати очищену рибу невеликими шматочками, цибулю шаткуємо дрібними кубиками, моркву – на крупній тертці.

Розігріваємо сковороду. Пару хвилин обсмажуємо цибулю і моркву.

До них вводимо минтай і смажимо з двох сторін 5 хвилин під кришкою.

Вміст сковорідки перекладаємо в каструлю з товстим дном. У додаємо томат 100мл води і заливаємо нашу рибу. Накриваємо кришкою і тушкуємо до повної готовності ( близько 25-30 хвилин).

Приємного апетиту!