Морська риба тушкована з овочами ( морква і цибуля), залита томатним соусом.
Інгредієнти
Морська риба (минтай) – 1шт. | |
Морква – 1шт. | |
Невелика цибулина – 1шт. | |
Томат – 5ст.л. Я взяла томат від лечо, ви можете взяти будь-який інший ( готову томатну пасту, аджику, свіжий перетертий томат) | |
Сіль, перець – 1 щіпка Якщо готую для дитини, перець не кладу. | |
Масло топлене – 2 ст. л. для обсмажування |
Ця страва чудово підійде до будь-якого гарніру і порадує не тільки дорослих, а й самих маленьких гурманів. Готуватися воно досить просто і швидко. Тому якщо ви не встигли нічого приготувати заздалегідь, а вечеряти треба зовсім скоро, воно вас врятує.
Завдяки овочів і спецій специфічного рибного запаху ви не відчуєте. А якщо ваш маленький примхливий не великий любитель морепродуктів, то саме цей рецепт доведеться йому за смаком. Перевірено на моїй доньці ( їй 1,3, таку рибу їмо з року).
Покроковий рецепт
Нарізати очищену рибу невеликими шматочками, цибулю шаткуємо дрібними кубиками, моркву – на крупній тертці.
Розігріваємо сковороду. Пару хвилин обсмажуємо цибулю і моркву.
До них вводимо минтай і смажимо з двох сторін 5 хвилин під кришкою.
Вміст сковорідки перекладаємо в каструлю з товстим дном. У додаємо томат 100мл води і заливаємо нашу рибу. Накриваємо кришкою і тушкуємо до повної готовності ( близько 25-30 хвилин).
Приємного апетиту!