Минтай в клярі – найпростіший і безпрограшний варіант приготувати рибу на вечерю
Інгредієнти
Минтай – 4 філе | |
Соєвий соус – 10 мл | |
Яйце куряче – 1 шт | |
Борошно – 100 гр | |
Олія – для смаження | |
Спеції – за смаком Мені подобаються духмяний перець, розмарин, шавлія лікарська, кмин, гірчиця біла, чебрець, часник | |
Сіль – щіпка | |
Перець – щіпка | |
Свіжа зелень для подачі У мене кріп |
Відома мережа швидкого харчування навчила нас тому, що іноді кляр – це найсмачніше у страві. Для того, щоб домогтися такого ефекту, потрібно виконати дві умови: акцент повинен бути зміщений у бік приправ в самій паніровці, а риба повинна залишатися максимально натуральною за смаком.
Покроковий рецепт
Підготувати інгредієнти: філе очистити від кісток, яйце розбити в глибоку миску, змішати з соєвим соусом, збити, борошно і спеції змішати в окремій плоскій тарілці. Приготувати прилади, якими зручно буде швидко вмочати шматочки в кляр – краще, якщо це будуть кулінарні щипці.
Рибне філе збризкуємо соєвим соусом, солимо, перчимо – і все! Всі приправи вже додані борошно, риба залишається максимально натуральною.
Нарізати рибне філе на порційні шматочки.
По черзі вмочаємо шматочки в яєчну суміш і обвалюємо в борошні.
В цей час розігріваємо на сковорідці олію. Масло повинне покривати рибні шматочки наполовину і бути максимально розігрітим – нам потрібен ефект фритюру. Швидко обсмажуємо шматочки до золотистої скоринки з обох сторін.
Готові шматочки викладаємо спочатку на паперову серветку, щоб вбрався зайвий жир, потім на блюдо і посипаємо зеленню. Подавати можна з гарніром як друге блюдо або як закуску – якщо дати трохи охолонути і подати з соусами.