Для рецепту підійдуть будь-які дріжджі, сухе, сирі, швидкодіючі. Головне, щоб вони були свіжими, інакше бульбашки в тесті не з’являться, а млинці не вийдуть пишними.
Покроковий рецепт
Молоко влити в миску і підігріти на плиті.
Вершкове масло розтопити.
Швидкодіючі дріжджі з’єднати з борошном. Якщо використовуються гранульовані сухі дріжджі, то їх перед використанням необхідно розвести в невеликій кількості теплого молока.
У тепле молоко всипати цукрові пісок і сіль.
Вбити яйце розбовтати і вінчиком.
Всипати борошно, з’єднану з дріжджами. Замісити тісто.
В останню чергу влити розтоплене масло. Добре перемішати тісто і залишити на 30 хвилин.
Коли тісто підійде, воно почне пузиритися. Ще раз перемішати масу віночком. Смажити млинці на сковороді або спеціальній блиннице, злегка змащеній олією. Тривалість – приблизно 1 хвилина з кожної сторони, в залежності від можливостей плити.
Готові млинчики добре їсти з варенням, сметаною, згущеним молоком, медом, свіжими ягодами та іншими солодкими добавками.