Млинці дріжджові на молоці

Млинці дріжджові на молоці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для рецепту підійдуть будь-які дріжджі, сухе, сирі, швидкодіючі. Головне, щоб вони були свіжими, інакше бульбашки в тесті не з’являться, а млинці не вийдуть пишними.

Покроковий рецепт

Молоко влити в миску і підігріти на плиті.

Вершкове масло розтопити.

Швидкодіючі дріжджі з’єднати з борошном. Якщо використовуються гранульовані сухі дріжджі, то їх перед використанням необхідно розвести в невеликій кількості теплого молока.


У тепле молоко всипати цукрові пісок і сіль.

Вбити яйце розбовтати і вінчиком.

Всипати борошно, з’єднану з дріжджами. Замісити тісто.


В останню чергу влити розтоплене масло. Добре перемішати тісто і залишити на 30 хвилин.


Коли тісто підійде, воно почне пузиритися. Ще раз перемішати масу віночком. Смажити млинці на сковороді або спеціальній блиннице, злегка змащеній олією. Тривалість – приблизно 1 хвилина з кожної сторони, в залежності від можливостей плити.


Готові млинчики добре їсти з варенням, сметаною, згущеним молоком, медом, свіжими ягодами та іншими солодкими добавками.