Ці веселі зелені новорічні млинці ідеально підходять для новорічного чи різдвяного сніданку. Діти точно будуть в захваті!
Інгредієнти
універсальної борошна без глютену – 1 1/2 чашки | |
розпушувача – 1 столова ложка | |
мелених насіння чіа – 1 чайна ложка | |
солі – щіпка | |
спіруліна (синьо-зелені водорості) – 1 столова ложка можна використовувати барвники, шпинат, зелений чай маття | |
несолодкого молока – 1 чашка | |
рідкого меду (або кленового сиропу) – 2 столові ложки | |
ванільного екстракту – 1 чайна ложка | |
банан – 1 шт. | |
олії – 1 столова ложка | |
Для прикраси | |
насіння граната або ягоди годжі – жменя | |
малина або карамболь – 1 шт. |
Чарівний сніданок після новорічної ночі? Так, супер сніданок!
Примітки до рецепту. Замість спіруліна ви можете використовувати порошок зеленого чаю маття, але майте на увазі, що млинці будуть жовтувато-зеленими замість блакитно-зелених. Так само можна приготувати млинці зі шпинатом.
Кухня веганські, без глютену
Загальний час 30 хвилин
Калорійність 235 ккал
Покроковий рецепт
1. В глибокій чаші змішайте сухі інгредієнти. Додайте рідкі інгредієнти і перемішайте до розчинення грудочок.
2. Нагрійте антипригарну чи чавунну сковороду на середньому вогні. Додайте олія або кулінарний спрей. Викладіть тісто на сковороду, починаючи з великого кола підстави для дерева. Кожен млинець буде ставати все менше і менше, щоб вийшло справжнє дерево.
3. Смажте млинці до утворення бульбашок, потім перевертайте. Готуйте, поки вони не підрум’яняться з обох сторін.
4. Зберіть млинці починаючи з більшого діаметру. Повинна вийти ялинка.
5. Полийте «Ялинку» з млинців рідким медом або кленовим сиропом. Потім присипте насіння граната або ягодами годжі (вони прилипнуть і «Ялинка» вийде ошатною).
6. Вершина прикрасьте ягодою малиною або карамболем (розрізавши його, він дуже схожий на зірку).