Млинці на молоці «Різдвяна ялинка»

Ці веселі зелені новорічні млинці ідеально підходять для новорічного чи різдвяного сніданку. Діти точно будуть в захваті!

Інгредієнти

універсальної борошна без глютену – 1 1/2 чашки
розпушувача – 1 столова ложка
мелених насіння чіа – 1 чайна ложка
солі – щіпка
спіруліна (синьо-зелені водорості) – 1 столова ложка можна використовувати барвники, шпинат, зелений чай маття
несолодкого молока – 1 чашка
рідкого меду (або кленового сиропу) – 2 столові ложки
ванільного екстракту – 1 чайна ложка
банан – 1 шт.
олії – 1 столова ложка
Для прикраси
насіння граната або ягоди годжі – жменя
малина або карамболь – 1 шт.

Як приготувати Млинці на молоці «Різдвяна ялинка»

Чарівний сніданок після новорічної ночі? Так, супер сніданок!

Примітки до рецепту. Замість спіруліна ви можете використовувати порошок зеленого чаю маття, але майте на увазі, що млинці будуть жовтувато-зеленими замість блакитно-зелених. Так само можна приготувати млинці зі шпинатом.

Кухня веганські, без глютену
Загальний час 30 хвилин
Калорійність 235 ккал

Покроковий рецепт

1. В глибокій чаші змішайте сухі інгредієнти. Додайте рідкі інгредієнти і перемішайте до розчинення грудочок.

2. Нагрійте антипригарну чи чавунну сковороду на середньому вогні. Додайте олія або кулінарний спрей. Викладіть тісто на сковороду, починаючи з великого кола підстави для дерева. Кожен млинець буде ставати все менше і менше, щоб вийшло справжнє дерево.

3. Смажте млинці до утворення бульбашок, потім перевертайте. Готуйте, поки вони не підрум’яняться з обох сторін.

4. Зберіть млинці починаючи з більшого діаметру. Повинна вийти ялинка.

5. Полийте «Ялинку» з млинців рідким медом або кленовим сиропом. Потім присипте насіння граната або ягодами годжі (вони прилипнуть і «Ялинка» вийде ошатною).

6. Вершина прикрасьте ягодою малиною або карамболем (розрізавши його, він дуже схожий на зірку).

Дивіться також:  Овсяноблин з начинкою з сиру і банана