Збити яйця, соду, масло з цукром, добавать борошно, потім холодну воду. Все ретельно розмішати. Розігріти сквороду змащену маслом і починати готувати.
Інгредієнти
Сода – 0.5 ч. л. | |
Масло – 50мл | |
Цукор – 1 стакан | |
Вода – 2.5 склянки | |
Борошно – 1.5 склянки | |
Яйця – 3шт. |
Беремо глибоку чашку, збиваємо 3 яйця з цукром, після цього додаємо олію, соду ,трохи ( на кінчику ножа ) сіль. Все добре збиваємо міксером або віночком. Якщо нічого такого немає, то можна скористатися виделкою. Потім висипаємо борошно, обов’язково вищого сорту, додаємо воду. Вода повинна бути дуже холодною, всі перемішаємо. Грудочок бути не повинно. Тісто вийде рідке, за рахунок цього млинці будуть дуже тонкими і краю будуть хрусткими.
Беремо сковороду, бажано млинцеву або яку небудь з тефлоновим покриттям, на ній млинці виходять дуже гарні і не пригорають. Змащуємо маслом (зовсім трохи), тому що, ми додали достатній кількості масла в тісто і пригорати не повинно. Розігріваємо на 7 з 9, сильно смажити не має, а то все пригорить. Беремо сковороду, наливаємо тісто і розподіляємо по всій сковороді. Блін смажиться з одного боку не більше хвилини, перевертаємо і теж близько хвилини чекаємо. Для перевертання використовуємо дерев’яну лопатку, можна звичайно перевернути підкидаючи в повітря ( хто вміє). Як тільки, блін підсмажився, кладемо його на тарілку, можна посипати цукровою пудрою або змастити вершковим маслом. Буде дуже смачно!
Покроковий рецепт
1. Збити яйця, цукор, масло, соду.
2. Додати води.
3. Додаємо просіяне борошно.
4. Все перемішуємо.
5. Розігріваємо сковороду і смажимо млинці на змащеній маслом сковороді з обох сторін.
6. Млинці посипати цукровою пудрою і можна подавати.