В кожній національній кухні є свої рецепти випічки млинців. Франція – не виняток. Давайте і ми приготуємо тонкі французькі млинці.
Інгредієнти
Борошно – 1 склянка | |
Цукор – 1 ст. л. | |
Ванільний цукор – 1 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Яйце – 3 шт. | |
Молоко – 2 ст. | |
Масло вершкове – 30 гр |
Для того, щоб замісити тісто для французьких млинців, потрібні стандартні для подібної випічки інгредієнти: борошно, яйця, молоко. Інтерес представляє сам процес замісу тіста. На виході тісто виходить однорідним, млинці з нього виходять тонкими. Рекомендується подавати млинці по-французьки з солодкими доповненнями: шоколадом, варенням, фруктами. Подробиці – у нас в рецепті.
Покроковий рецепт
Отже, підбираємо миску, в якій зручно буде замішувати тісто для млинців по-французьки. У неї просіваємо борошно пшеничне, підсипаємо звичайний цукор і ванільний, кидаємо щіпку солі.
Сипучі інгредієнти перемішуємо ложкою.
В іншу миску вливаємо молоко кімнатної температури, додаємо в нього по черзі курячі яйця. Інгредієнти збиваємо приблизно 2-3 хвилинки.
Отриману молочно-яєчну масу цівкою вливаємо в борошно. Відразу починаємо перемішувати інгредієнти.
Вийшло тісто без грудочок.
У нього потрібно влити розтоплене вершкове масло. Якщо ви не розтопили масло заздалегідь, то скористайтеся послугами» мікрохвильовки.
Розтоплене масло вливаємо в млинцеве тісто, перемішуємо. Можна приступати до випічки млинців, попередньо промазав дно сковороди жиром.
Готові тонкі млинці складаємо стопкою.
При подачі ми урізноманітнили млинці по-французьки цукровою пудрою і запропонували згущене молоко. Приємного і смачного вам перекусу!