Смачні тонкі млинчики з сиром і сметаною стануть хорошим початком дня.
Інгредієнти
Яйця – 2 штуки | |
Цукор – 5 ст. л. | |
Борошно – 2 склянки | |
Молоко – 1 стакан | |
Вода – 1 стакан | |
Сіль – 0,5 ч. л. | |
Олія – 3-5 ст. л. |
Якщо захочеться по швидкому приготувати що-небудь смачненьке, то млинці відмінний варіант. Готуються легко і просто, тільки встигай перевертати з одного боку на іншу. Їх можна зробити з будь-якою начинкою, солодкої або м’ясний, в будь-якому випадку вони стануть ще смачніше. Сьогодні ми приготуємо млинці з сиром. Розплавлений сир всередині гарячого млинчика підкреслює смак ніжного тіста.
Покроковий рецепт
Яйця і цукор збиваємо міксером до однорідної маси. Якщо ви не любите сильно солодкі млинці, то цукру можна покласти менше.
Молоко розвести навпіл з водою. Якщо робити на одному молоці, то тісто виходить трохи жорстким. А якщо молока немає, то млинці можна зробити на одній воді. Додаємо борошно, сіль, молоко і воду. Розмішуємо все це на великій швидкості, але недовго. Тісто має вийде, як рідка сметана. Якщо сильно густе, додаємо ще трохи води. Натираємо на крупній тертці сир.
На розігріту сковорідку наливаємо трішки олії і виливаємо половину невеликого ополоника тесту. Тесту ллємо стільки, щоб коли воно розтеклося, блін був би тоненьким. Чекаємо одну хвилинку і перевертаємо наш млинець на іншу сторону. Маленький секрет: якщо перший млинець грудкою, прилипнув і не хоче відриватися, треба сковорідку посипати сіллю і поставити на вогонь. Почекати 1-2 хвилини, поки вона розжариться, очистити сіль чистим рушником або серветкою і продовжувати смажити млинці.
Перевернули на іншу сторону і відразу поклали 1-2 чайні ложки сиру. Тепер, прямо на сковороді за допомогою лопатки ми можемо згорнути наш млинець конвертиком або трубочкою. Смажаться млинці дуже швидко, один за одним. Перед кожним млинцем не забуваємо додавати крапельку олії на сковорідку.
Наші смачні млинці готові. Їх можна подати зі сметаною. Приємного апетиту.