Мохіто

Мохіто – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Освіжаючий м’ятний алкогольний напій зі смаком лайма.

Покроковий рецепт

Видавити сік лайма.

У чистий високий келих кинути цукор. З гілки м’яти обдерти 8-12 листків і додати в склянку.
У келих влити 7,5 мл свіжовичавленого соку лайма (не часточки, а саме сік). Ложечкою акуратно розім’яти листя м’яти, при цьому не треба робити пюре з м’яти, щоб отримати ефірні олії, адже це не клітинний сік. Ефірномаслові залозки м’яти знаходяться на поверхні аркуша. Для виділення ефірного масла досить невеликого зусилля. Якщо м’яту стовкти сильніше може виявитися гіркоту…. А нам це зовсім не треба. Цукор повинен розчинитися.

Додати лід на 3/4 келиха. Лід охолодить келих і зупинить екстракцію.

Додати ром і ретельно перемішати.

Додати содову. Перемішати. Додати креш (колотий лід, але не крихту), з гіркою. Вставити трубочку, часточку лайма і гілочку м’яти. Подавати з двома-трьома серветками.