Мойва смажена – це дуже смачна рибка, жирненька, з великим вміст Омега 3, тобто дуже корисна. Відірватися просто не можливо, натиснуто, як насіння.
Інгредієнти
мойва свіжа – 1 кг | |
сіль – за смаком | |
борошно для панірування | |
рослинне масло – для смаження |
Мойва готується дуже швидко і легко. Попередньо її треба розморозити. Крім мойви нам знадобиться борошно для панірування, сіль і рослинне масло для смаження риби. Такий скромний набір, дає дуже смачне блюдо. Якщо мойву смажити одночасно на двох сковородах, то процес смаження зменшиться вдвічі.
Покроковий рецепт
Розморожену мойву, добре промиваємо водою, солимо і перемішуємо, щоб сіль розподілилася рівномірно по всьому рыбешкам. Даємо постояти хвилин 15, щоб рибка просолились.
Підготуємо тарілку з борошном.
Розігріваємо Сковороду на сильному вогні, наливаємо олію. Беремо рибку, опускаємо її з усіх сторін у борошні.
Викладаємо мойву в розпечене масло.
Обсмажуємо її з обох боків до приємного золотистого кольору.
Готову рибку складаємо в блюдо і подаємо до столу. Подавати можна як самостійне блюдо з салатом або з картоплею. Приємного апетиту!