Молоко і каша є запорукою здорового і ситного сніданку, а гарбуз додасть цьому дуету – смаку і кольору. Додайте яскравих фарб у Ваші похмурі ранку!
Інгредієнти
Молоко – 1,5 л | |
Гарбуз – 1,5 кг | |
Пшоно – 2 ст | |
Цукор – 3 ст. л. |
Восени, коли вже більшість овочів і фруктів “осіли” в льохах і консервних банках, на сцену “виходить” яскрава і соковита гарбуз! Чудовий і такий сонячний овоч багатий різними вітамінами, які так необхідні нашому організму в дощову і похмуру погоду, тому пропоную Вашій увазі молочну кашу з гарбузом! Запропонуйте її Вашій родині, близьким і ніхто не залишиться байдужим.
Покроковий рецепт
Гарбуз почистити від насіння і шкірки. Порізати невеликими шматочками і поставити варити до готовності, навіть можна трохи переварити (з гарбуза далі будемо робити пюре).
Поки вариться гарбуз, ставимо кип’ятити молоко. Додайте в каструлю столову ложку цукру і молоко не пригорить. Помішуючи, доводимо до кипіння. Слідкуйте за тим, щоб молоко не википіло. При виборі каструлі враховуйте, що каша дасть обсяг, а пюре з гарбуза додасть рідини.
Після того як молоко закипіло, додамо пшоно. Не забудьте промити і прибрати сміття. Ретельно перемішуємо і варимо до готовності. Я завжди варю пшоно довше, ніж треба, тоді каша виходить більш насичена і смачна. Якщо любите більш рідку кашу, то додайте менше пшона (воно добре розварюється).
Повернемося до гарбузі. Зливаємо воду і робимо пюре. Можна перетерти через сито, розім’яти виделкою або скористатися міксером або блендером (добре перемішує і без особливих зусиль). Пюре має нагадувати по консистенції густу сметану.
Додаємо ще 2 столових ложки цукру (більше не треба, якщо любите солодке, то досипати цукор краще в своїй тарілці) і гарбузове пюре в кашу і дуже добре перемішуємо. За бажанням можете додати ванілі та кориці за смаком. Тримаємо на вогні ще 5 хвилин. Далі знімаємо з вогню і нехай постоїть ще 10 хвилин.
Після закінчення 10 хвилин Ваша каша з гарбуза готова. Добре поєднується з гарячим чаєм з лимоном. Приємного апетиту!