Коржики, напевно, один з небагатьох видів солодкої випічки, який займає мінімум часу, і як не можна краще підходить в якості рецепту “на швидку руку”.

Інгредієнти
| молоко – 1/2 склянки | |
| цукор – 1 склянка | |
| борошно – 2-3 склянки | |
| вершкове масло – 100 г | |
| яйце – 1 шт | |
| ванілін – 1 г | |
| сіль – щіпка | |
| сода/розпушувач – 1 ч. л. |
Всі ми пам’ятаємо ще з дитинства таке чудове ласощі, як коржики. Коли з’явилося це нехитре десертне блюдо точно не скаже ніхто, швидше за все, у кожного народу було щось подібне. У мене ж молочні найніжніші коржики міцно асоціюються з часами Радянського Союзу. Якщо ви хочете згадати той самий смак з дитинства, то цей рецепт для вас!
Крім того використовуються для приготування продукти швидше за все виявляться у вас в наявність.
Покроковий рецепт

Виливаємо молоко в невеликій сотейник і ставимо на плиту, додаємо склянку цукру і ванілін (його можна сміливо замінити на 1 ст. л. ванільного цукру). Ретельно помішуємо до повного розчинення цукру. Занадто сильно суміш нагрівати не потрібно, молоко повинно стати злегка гарячим. Вимикаємо газ.

Додаємо в суміш вершкове масло, помішуємо. Масло має розтанути. Переливаємо суміш у глибоку тарілку.

Розбиваємо в окрему чашку яйце, збовтуємо його. Половину ми додамо в тісто, решта нагоді для змащування коржиків.


З’єднуємо трохи остигнула суміш з половиною яйця, борошном (все буде залежати від вашої борошна, тісто має перестати липнути до рук), гашену соду. Замішуємо.


Розкачуємо тісто шаром завширшки 1 см, вирізаємо формочкою наші коржики. Перекладаємо їх на припыленный борошном деко і змащуємо яйцем.

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 7-15 хвилин (для ніжного або хрусткого варіанти).
Чудові коржики готові!
