Молочний суп класичний

Молочний суп класичний – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Беремо каструлю, верхню частину стінок зсередини змащуємо вершковим маслом по всьому периметру. Ця маленька хитрість не дасть молока втекти на плиту. Доводимо до кипіння. Прибираємо утворилася на поверхні молока пінку.

Засипаємо макарони. Частіше використовують просту павутинку, але, щоб зацікавити малюків, можна використовувати макарони у формі букв, цифр, техніки, або, як у нас, у формі тварин.

Якщо використовуєте великі макаронні вироби, їх потрібно попередньо відварити у воді до напівготовності, відкинути на друшляк і добре промити водою, щоб не злиплися.

Кип’ятимо, помішуючи перші 2-3 хвилини, щоб макарони не злиплися. Час приготування залежить від обраних макаронів, виробник вказує його на пачці.

Додаємо сіль і цукор, можна додати ванілін на кінчику ножа.

У готовий суп додаємо трохи вершкового масла.

Суп готовий.

У класичному варіанті молочний суп готується з макаронами, але є ще варіанти з рисом, ячної крупою і картоплею. Деякі господині об’єднують інгредієнти, наприклад, макарони і картоплю, або картопля з ячною крупою. Якщо вирішите повторити такі варіанти, пам’ятайте, що таке блюдо потрібно з’їдати відразу, цей суп дуже швидко набухає.