Дозрівання молодої картоплі господиня дає можливість приготувати смачні страви до столу. Приміром, у нас молоді картопляні бульби «сусідять» з шматочками свинини.
Інгредієнти
Свинина (м’якоть) – 400 гр | |
Масло рослинне – 50 мл | |
Картопля молода – 7-8 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Перець болгарський – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Вода – 250 мл | |
Зелень – за смаком |
Для приготування ситного страви з молодої картоплі нам потрібно м’якоть свинини і овочі. Готувати страву будемо в каструлі. Також можна використовувати казан або сотейник, підійде глибока сковорода. Подробиці реалізації рецепта – у нас в описі.
Покроковий рецепт
Отже, відповідний шматок свинини без кістки на обробній поверхні нарізаємо у формі довгастих шматочків. У каструлі прогріваємо рослинне масло. Нарізку з м’яса відправляємо підсмажуватися протягом 7-10 хвилин. Не забувайте перемішувати м’ясні шматочки.
Поки обсмажується нарізка з свинини, підготуємо молода картопля. Промиємо його з ретельністю, соскребем з плодів тонку шкірку. Картопля наріжемо четвертинками або навпіл. Перекладаємо картоплю в каструлю до м’яса.
М’ясо і картопляні часточки доповнимо нарізкою з болгарського перчика, моркви і ріпчастої цибулі.
Інгредієнт посолимо і приправимо спеціями. Додамо трохи кип’яченої водою.
Свинину з молодою картоплею тушкуємо до готовності. У кінці складу можна урізноманітнити свіжим кропом.
Молода картопля, тушкований зі свининою та овочами, готовий! Приємною всім трапези!