Непередавані відчуття залишить смак такого десерту. Спробувавши один раз, ви захочете повернутися до нього знову. Воно буде нагадувати про далеких країнах і теплих островах.
Інгредієнти
холодних вершків – 2 склянки | |
кокосовий крем – 1,5 склянки дивись примітки в кінці рецепта |
Чи чули ви про кокосовому морозиві? Воно дуже популярне в Королівстві посмішок Таїланді. Тайський народ взагалі має дуже різнобічні уподобання в їжі. Їх кухня увібрала в себе все найкраще, що є в Азії: прянощі, гостроту, і особливу насолоду. Це стосується і десертів. Кокосове морозиво відрізняється легким ненав’язливим смаком і зовсім не нудотно солодким.
Його їдять з різними добавками: зі згущеним молоком, з тертим шоколадом, з родзинками, з горіховою пастою, різнокольоровою присипкою і навіть… з рисом. Зазвичай його продають у супермаркетах і на ярмарках з невеликих прилавків. Покупець сам вибирає собі підходящу за розміром ємність, і бажану добавку. В якості ємності може виступати також шкаралупа кокосового горіха.
Покроковий рецепт
Додайте холодні вершки густі в настільний міксер і, використовуючи насадку для збивання, збийте на високій швидкості до утворення густих піків.
Влийте у збиті вершки кокосовий крем і перемішайте. Ваші збиті вершки втратять свої жорсткі піки, але все одно повинні виглядати пухнастими, коли ви закінчите процес.
Вилийте морозиво в посуд або форму. Використовуйте шпатель, щоб викласти і вирівняти поверхню. Приберіть морозиво в морозильну камеру на ніч. Якщо ви хочете більше текстури, ви можете посипати смажені підсолоджені кокосові пластівці поверх морозива перед подачею на стіл.
Примітка*
Кокосовий крем – це не те ж саме, що кокосове молоко. Він схожий на згущене молоко з цукром, але замість звичайного молока кокосове. Він виглядає як густий сироп і часто використовується в коктейлях. Придбати його можна у великих супермаркетах.