М’ясна запіканка з курячої грудки з білими грибами зробить святковим будь сімейний вечерю.
Інгредієнти
Куряча грудка – 2 шт. | |
Білі гриби – 200 гр. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Кефір – 1 ст. | |
Яйце – 1 шт. | |
Борошно – 150 гр. | |
Спеції – за смаком | |
Сода – 0,5 ч. л. |
Ніжне куряче м’ясо з білими грибами, запечена в духовці – смачна м’ясна запіканка.
Покроковий рецепт
Окремо в різних каструлях варимо гриби і грудку. Після того, як вода закипіла, варимо не довго – хвилин 10. Гриби зливаємо і обполіскуємо холодною водою. Ріжемо невеликими шматочками грудку, гриби і цибулю. Все перемішуємо, солимо і перчимо за смаком. Деко змащуємо олією і порожній ставимо в духовку нагріту до 250 градусів.
Викладаємо м’ясо з грибами на гарячий деко, знову ставимо в духовку. Інгредієнти повинні підрум’яниться.
Робимо тісто. Склянка кефіру, 1 яйце, сіль, перець, трохи куркуми і соди – все збиваємо блендером до пінки. Додаємо борошно, знову перемішуємо блендером, не повинно залишитися грудочок і маса повинна вийти по консистенції як сметана.
Дістаємо деко з м’ясом з духовки, заливаємо рівномірно тестом. Зменшуємо температуру до 180 градусів і знову ставимо в духовку на 20 хвилин. Через 20 хвилин, змащуємо маслом верх, ставимо м’ясну запіканку ще на 5 хвилин.
М’ясна запіканка готова, розрізаємо, подаємо порціями, зверху додаємо по краплі сметани.